#s://media~discordapp~net/attachments/556950432509853717/1076905080827170958/it_burns_slow_by_apriorii_deo1k85-fullview~jpg
#s://media~discordapp~net/attachments/556950432509853717/1076905080827170958/it_burns_slow_by_apriorii_deo1k85-fullview~jpg
Nicholas Jones
Született: 1985. 02. 21
Életkor: 24
Isteni szülő: Plútó
Kisállata: Monus, a vadászgörénye, mely régen a kishúgáé volt.
Kinézet:187 centiméter magas, szálkás izomzatú. Haját hosszan hagyva hordja, általában elég kócosan. Szeme sárgás és kék színű egyaránt, mely harc közben mintha izzana is.
Mivel a bőre pigmenthiányos, a lábait kivéve szinte az egész testét betetováltatta, hogy eltüntesse a betegségének nyomait. Ez alól egyedül az arca a kivétel.
Jobb alkarján, bármennyire is igyekezte eltakarni, a mindenféle tetoválás alatt fellelhető a Jupiter Táboré is, mely Plútó jelképét, a Római Birodalom latin mottójának kezdőbetűit, és a táborban eltöltött éveket jelentette. Ezek a tetoválások mivel beleégtek a bőrbe, eltávolíthatatlanok.
Személyiség:Nicholas gyerekkorában visszahúzódó és csak a családja körében igazán boldog kisfiú volt. Az embereket leszámítva, akik mindig csúfolták a kinézete miatt, általában minden újdonság felé nyitott volt. Ez a hiperaktivitásával megspékelve azt eredményezte, hogy 0-24-ben csinálni akart valamit és nem tudott meglenni egyhelyben.
Ahogy idősödött azonban egyre inkább úgy érezte, hogy kellene neki is egy társaság is, így ahogy kamasz lett, megcsináltatta az első tetoválásait. Megpróbálta olyan helyre tenni ezeket, ahol a betegsége a legfeltűnőbb, ezzel is eltüntetve ezeket és végre elérni azt, hogy ne azért nézzenek rá mert itt ott fehérebb a bőre, hanem azért, mert ilyen meg olyan menő tetoválásai vannak.
A tetoválási korszak kezdete
Mivel ettől kezdve nem tekintettek rá máskánt, és az eddig is teljesen laza viselkedése miatt elég hamar szerzett barátokat és lett a középiskola királya. Imádott a középpontban lenni és mindig is törekedett erre, valószínűleg azért, mert eddig nem kapott ekkora figyelmet sohasem, csak olyat, amitől rosszul érezte magát.
Amikor a családját elvesztette úgy érezte, az egész világ összeesküdött ellene. Elveszettnek és hibásnak érezte magát a történtekért és egy véget nem érő utálat alakult ki mindenki ellen, akiről úgy gondolta, köze volt a szerettei halálához. Ezek lettek az Istenek. Ehhez hozzátartozott az is, hogy rendkívül gyűlölte, ha más lenézte őt vagy saját magát sokkal jobbnak gondolta, mint ő maga volt, így pedig a Jupiter Tábor lakóiról sem alkotott jobb nézeteket.
Mikor csak Emily volt ott neki, mindennél jobban féltette, kicsit már betegesen is. Rettegett attól, hogy elhagyják, és végül pont ezzel rontotta el az egészet. Innentől megfogadta, hogy nem fogja érdekelni, ha valaki elhagyja, mert eleve nem tekint rá úgy, mint egy igazán közel álló személyre.
Miután a Szellemeket is elvesztette és teljesen egyedül maradt, egy olyan falat húzott fel maga köré, melyen nem engedett át senkit. Nem akart többé elveszíteni senkit. Ha bár vágyik egy rendes családra, egy olyan emberre, aki igazán közel áll hozzá, ebben már csak a fájdalmat látja, így sosem mer ebbe belevágni. Elfogadta a helyzetét és próbálja az élet más örömeit kiélvezni ahelyett, hogy magányosan magába roskadva szenvedne. Emiatt is van annyi egyéjszakás kalandja és jár szinte minden hétvégén bulikba.
Imád viccelődni, ez egyfajta kényszer nála, hogy oldja a saját maga feszültségét. Képtelen befogni a száját és még a halálos helyzetekben is úgy érzi, még egy poén belefér.
Teljes mértékben egy film rajongó és kritikus is egyben. Egy csomó weboldalon játszik fotelharcost és írja le egyes filmekről a véleményét.
A filmeken kívül a motorját szereti még legalább annyira mint az egyéjszakás kalandjait, és az azzal való száguldást, terepmotorozást, trükközgetést. Saját bevallása szerint, lehet ő maga egy hülye és úgy fog meghalni, hogy kétszázharminccal repeszt hazafelé, de ha van valaki a hátsó ülésen, akkor őt biztonságban hazajuttatja. Egyébként imádja szivatni a rendőröket, a netre néha-néha fel is tölt egy-egy ilyesfajta videót, ahogy őket szopatja meg igen csúnyán.
Akaraterejét és kitartósságát valószínűleg Plútótól örökölte, míg lobbanékonyságát és néha-néha előforduló dühkitöréseit már inkább az anyjától.
Képességek:Általános:- Nick származása miatt igen kitartó és képes rendkívüli fájdalmat is elviselni. Az sem rendíti meg, ha halálos sebet kap. Ereje bár nem vetekszik egy Mars / Árész gyermekével, de Plútó leszárazottjaként igen emberfelettinek mondható. Gyorsasága és lopakodó képessége szintén elég erős, jobban, mint a harciképességei, bár abban sem utolsó, hála az extrém kiképzésnek a Jupiter Táborban és az Amerikai Tengerészgyalogságban. Emiatt kiválóan ért a fegyverekhez és igen pontos lövész is.
- Tökéletesen olvas, ír és beszél latinul.
Félisteni képességek, melyekkel már rendelkezik:- Necromancy:
- Apja miatt tekintélye van az Alvilágban a halottak felett, bár ez jóval kisebb, mint Plútónak.
- Képes telepatikusan kommunikálni a holtakkal.
- Képes elhallgattatni, megragadni és eloszlatni a szellemeket.
- Ha olyan egyénnel találkozna, aki valamilyen úton módon kijátszotta a halált, azt is képes megérezni.
- Nick láthatja és érzékelheti is a Halál Kapuinak erejét, bár ilyen még nem történt vele, hisz egyelőre ezeknek a létezéséről sem tud.
- Death Sense / Life Sense:
- Nick képes a hozzá közelállók halálát megérezni, és hogy ez nagyjából mikor fog bekövetkezni. Ezt egy igen különös gyengeség és rosszullét előzi meg.
- Az Alvilágban tudta, mikor fog Emily eltűnése bekövetkezni, így ezt valószínűleg más lelkeknél is szintén megérzi.
- A nagyon erős életerővel rendelkezőknél érzékeli mennyi ideje maradt hátra az adott illetőnek, függetlenül attól, hogy az most, vagy húsz év múlva következik be.
- Umbrakinesis:
- Képes létrehozni, irányítani, vagy elnyelni és eloszlatni a Sötétséget, ezzel megzavarva és megvakítva az ellenségeit. Gyakran használja a való életben is, mivel működik a halandókon is. Nem véletlenül félnek az emberek annyira a sötétben.
- Phobikinesis:
- Míg Plútó irányítani tudja a félelmet, a rettegést, a halálérzést, addig Nick csak generálni tudja magának és másoknak is a tudtán kívül, ha nagyon fél, vagy aggódik valaki miatt.
- Ferrokinesis:
- Nick a bűnözői karrierje során figyelt fel arra, hogy mintha érzékelné a nemesfémeket és a belőlük készült ékszereket, majd csak visszaemlékezve a Jupiter Táborban tanultakra jött rá arra, hogy ez is egy képessége Plútónak, és így neki is.
- Hypnokinesis:
- Nick igen jó abban, hogy a saját álmait irányítsa, bár arra még nem jött rá, hogy ez egy sajátos képessége az Alvilág Urának szülöttjeinek, mivel „az álmok és a halál régi barátok.” Ezt tudja tanulásra, vagy csak a rémálmok elkergetésére is használni.
- Death Trance:
- Nick tanulmányai során egy olyan képességet is felfedezett, mellyel képes az egyén saját magát egyfajta halálközeli transzba ejteni, amivel akár olyan helyzeteket is túllehet élni, ahol normál esetben egy félvér pillanatok alatt meghalna. Ehhez csak meg kell ennie Proserpina – Perszephoné római megfelelője – gránátalmái közül egy magot és máris bekövetkezik a transz. Mivel ez nem képességhez, hanem származáshoz kötött dolog, valószínűleg Nick is képes erre, amennyiben rendelkezik egy ilyennel.
- Osteokinesis:
- Képes megidézni és irányítani is a csontokat, akár azokból barikádot csinálva az ellenségnek, vagy életveszélyes szúró és vágó eszközöket.
- Geokinesis:
- Képes navigálni a föld alatt és az Alvilágban is egyaránt, akár járt már ott ezelőtt, akár nem.
- Képes kisebb köveket mozgatni, feketévé és rendkívül élessé téve őket.
- Thermokinesis:
- Képes kisebb lángokat irányítani, akár halálos fegyverként is használni a tüzet.
- Ha Nick dühös lesz, fél, vagy rendkívüli fájdalmat érez, a szemei felizzanak, míg a testhőmérséklete egészen különleges mértékeket képes produkálni. A kardja és a páncélja köré ilyenkor egy lángcsóva csavarodik, amit aztán irányítani is tud. Ennek a képességnek a megnyilvánulása nem kontrollálható, csupán maga a tűz, amikor az már megidéződött.
Félisteni képességek, melyeket a későbbiekben elsajátíthat:- Necromancy:
- Nick tekintélye olyan nagy lesz az élőhalottak felett, hogy képes lesz őket irányítani, de még Plútó szörnyeit is, köztük a Fúriákat. Ha apja feltámasztana egy hatalmas hadsereget, képes lesz arra, hogy irányítsa, vezesse őket a csatában.
- Ha kellőképpen ereje teljében van, képes lesz saját magának is sereget megidézni az Alvilágból, és efelett uralkodni. Mivel ez egy igen kimerítő feladat, legfeljebb pár tucatnyi harcost képes így megidézni, egy ennél nagyobb hadsereg megidézésére már eszközök kellenek, mint például Diocletianus jogara.
- Az ősi tekercsekből tanulva Nick tudomást szerzett Diocletianus római császár jogaráról, melynek megszerzését a Jupiter Tábor szigorúan tiltotta. Bár ezt még ő sem tudja, de ezzel Plútó gyermekei képesek a Római Birodalom Légióit mind megidézni az Alvilágból és harcba hívni. Ennek a seregnek az irányítását csakis egy Római tiszt veheti át, aki a Jupiter Táborból származik. Ha megszerzi a jogart, képes lesz azt használni.
- Nick képes lesz megidézni az elhunyt lelkeket, különösebben azokat, akik közel álltak hozzá, és vissza is tudja őket küldeni az Alvilágba.
- Ezt akár az olyan lelkekkel is megtudja tenni, akiknél megérzi, hogy kijátszották a halált.
- Umbrakinesis:
- Képes lesz a Sötétségből és árnyakból szilárd, fizikai pajzsot generálni maga és társai köré, amely képes bizonyos ideig ellenállni a bejövő csapásoknak.
- Nick az árnyékokat és a Sötétséget használhatja arra, hogy közel láthatatlanná váljon.
- Képes lesz az árnyak és a Sötétség segítségével nagyobb távokat megtenni egy szempillantás alatt, azonban hatalmas kimerüléssel csak, és az elején igen pontatlanul. Ha ezt túl sokszor ismétli meg, fennáll a veszélye annak, hogy Nick molekuláris szervezete elkezd darabokra esni, fokozatosan ugyanolyan árnyékká válva, mint amivel utazik is.
- Phobikinesis:
- Képes lesz ezt az erőteljes halál és félelem auráját előidézni és irányítani, akár átruházni másra, hogy azok még a harctól is meghátráljanak.
- Hypnokinesis:
- Nick később képes segíteni másnak az elalvásban, elhessegetheti a gondolatokat, és távol tarthatja a rémálmokat, hogy nyugodtan pihenhessen az, akinek az álmába „belépett”.
- Osteokinesis:
- Nick képes lesz a megidézett csontokból és koponyákból csontváz harcosokat létrehozni, majd a feladatuk elvégeztével meg is semmisíteni őket. Ez egy sokkal kevesebb energiával járó feladat, mint az élőhalottak megidézése.
- Geokinesis:
- Nick később képes lesz hasadékot nyitni a földön, elnyelve vele és csapdába ejtve az ellenségeit. Ezenkívül képes lesz előidézni kisebb földrengéseket, akár egy ellenséges erőd falainak megrongálása végett.
- Képes lesz az Alvilágban, féltestvéréhez hasonlóan mozgatni az Erebos falait, illetve a felszínen lévő alagutakat is átalakítani az igényei szerint bizonyos mértékben.
- Magmakinesis:
- Képes lesz az Alvilági, vagy csak a föld alatti magmát és lávát irányítani, akár a Geokinesis képességgel összevonva, hogy amikor hasadékot nyit a földben, onnan hatalmas lángcsóvát lövelljen ki.
Felszerelés:Zsoldos:- Golyóállómellény
- Motoros védőruha protektorokkal és egy bukósisakkal
- M416 gépkarabély lézeres irányzékkal és hangtompítóval
- Glock 19-es automata pisztoly
- Dobókések
- Túlélőkés
- Pár gránát, melyek közül a fénygránát a szörnyek ellen is hatásos, képes megvakítani őket is.
- Magánnyomozói jelvény, mellyel könnyedén kitudja magát adni rendőrnek, vagy valamilyen hivatásos személynek.
- Egy a Veszett Kutyák által használt páncélozott teherautó
- Egy KTM 690 Enduro, mely a legújabb motorja a cégnek, 2009-ben dobták a piacra.
Félvér:
- Még a Jupiter Táborban saját maga által tervezett és csináltatott éjfekete színű könnyűpáncél köpennyel, melyet a felderítői és begyűjtői akcióin hordott. Tökéletes lopakodásra és a gyors mozgásra, de képes akár több vágást és szúrást is kivédeni.
- Egy kör alakú, Parma típusú római pajzs, mely a hátán kap helyet, ha éppen nem használja.
- Egy Gladius típusú, Birodalmi Aranyból készült kard, melyet szintén a Jupiter Táborban csináltatott meg.
- Egy a páncélja alkarjából kicsúsztatható Birodalmi Aranyból készült tőr féleség.
Előtörténet:Az Alvilágban…
- Most ez komoly? Én, az Alvilág Urának fia, bizonyítsam be számotokra, hitvány alattvalók, hogy tényleg én vagyok Nicholas Jones, Plútó gyermeke?
- Igen.
- Há’ de baszki! Csak nézz rám! Nem látod a hasonlóságot?
- Nem.
- Na várjunk! Te egyáltalán, hogy látsz, ha nincs is szemed, kedves csontvázúr... Hm?! Így máris érthető, hogy nem látod a gyönyörű pofim…
- Elég már ebből! Ha nem akarod, hogy levessünk Tartaroszba, azonnal kezdd el mondani ki is vagy valójában!
- Jólvan már, nyugi van! Nem kell így kiakadni… Ejj, hol is kezdjem a mesém… Ja igen, megvan. Baszki, mint valami kibaszott kínvallatás… Csak úgy megjegyzem, ezért még fizetéscsökkentést fogtok kapni tőlem, ha egyszer hatalomra kerülök!
Szóval, 1985-ben születtem San Franciscoban. Anyám egy családsegítőben dolgozott lakhatásért cserébe és egyedül nevelt engem. Apámat nem ismertem, mikor kiderült, hogy anyám terhes, megijedt és lelépett a szemétládája. Gondolom nem telt volna neki fizetni a gyerektartást ebből az igen kevés aranyból, ami itt van neki lent… De azért az anyámat jól elvarázsolta a rengeteg dologgal, amit megtudna neki adni, gondolom… Árva múlttal biztos örült volna mindennek, amit kaphatott volna, így nem csoda, hogy hamar elcsábította.
Na mindegy, amennyire emlékszek a környékre, ahol laktunk, az nem volt annyira rossz, ilyen átlagosnak mondanám. Mondjuk a lakás, ami igazából csak egy szoba volt, az lényegében a családsegítőben volt. Szóval yee, mondhatni hajléktalanok voltunk.
Közel négy évig éltünk így együtt anyával, mire megjelent egy másik pasi is az életében, Jimmy. Rendőr mivolta miatt a fizetése ugyan neki se volt sokkal több, de legalább sikerült végre kibéreljenek egy lakást, ahol boldogan tudtunk végre élni, sőt, még saját szobám is lett, így anyáék nyugodtan tapsikolhattak az este amíg azt hitték a kicsi Nick már rég alszik. Jajj, de aranyosak… Én már ekkor tudtam, hogy nem tapsikolást hallok.
Aztán teltek múltak az évek és lassan én is elértem azt a kort, hogy elkezdhettem az unalmas, gonosz tanárokkal telelévő iskolát. UTÁLTAM suliba járni. A jegyeim szarok voltak, a római kort leszámítva a tananyag nem érdekelt, és amúgy is eléggé egy különc gyerek voltam. Természetesen, hogy áldjon még egy kicsit a sors, pigmenthiányosként állandóan a csúfolódások célpontjává váltam és nem is igen volt barátom. Plusz rendesen olvasni szinte alig tudtam, ráadásul mindig úgy pörögtem, mint akit bedrogoztak volna. És aki pörög, az biza gyakran verekszik is azokkal, akik basztatják… Emiatt aztán elég hamar megbarátkoztam az igazgatóbácsival, aki amúgy a világ legjobb arca volt! De komolyan, ha ő nem lett volna, úgy rúgtak volna ki minden évben minimum háromszor, hogy a lábam nem érte volna a talajt.
Mindeközben amúgy megszületett a húgom, Rachel is, akiről nagyrészt én gondoskodtam hisz anyáék, hogy fizetni tudják az albérletet, mindketten rengeteget dolgoztak és kevés idejük volt ránk. Há’ gondolhatjátok én a hétéves fejemmel mennyire voltam jó bébicsősz. De hát valahogy csak sikerült nem megöletni mindkettőnket, szóval annyira rossz mégsem lehettem.
Egyébként alsótagozatban derült ki még az is, hogy ADHD-s és diszlexiás vagyok. Szóval innentől mehettem egyéb fejlesztésekre is a három edzésemen kívül. Igen, anyámék elképzelése az volt, hogy na majd a sportolás lefoglal. Hehe, nem jött össze nekik. Minden este eljátszottam azt, hogy Jimmyvel még focizni akarok kint a játszótéren, anyuval pedig valami finomat főzőcskézni. Igen, tökre szerettem főzni! Sőt, most is szeretek. A krumplipürém rántotthússal máig verhetetlen...
Visszatérve a hiperaktivitásomra, az is közrejátszhatott ebben, hogy a sok munka és nagytesó révén kicsit háttérbe szorulva éreztem magam. Legalábbis a pszichológusom szerint ezzel próbáltam felhívni magamra a figyelmet és követtem el olykor-olykor kisebb rosszalkodásokat. Igen, egész életemben jártam szakemberekhez. Leszámítva az elmúlt éveket. De nem vagyok bolond, eskü! Na jó, talán egy kicsit mégis…
No és ugye említettem a kisebb csíntevéseket… Na, ahogy idősödtem ezek is egyre nagyobbak lettek velem együtt. Kisebb lopások, verekedések, jogsi nélküli vezetés… Heh, emlékszem, egyszer hárman utaztunk az egyszemélyes kismotorral, nyilván védőfelszerelés nélkül, egyszer meg majdnem felgyújtottam egy házat. Az vicces eset volt mondjuk, éppen a tűzzel játszottam és valamiért a láng elkezdte követni a kezeim mozgását. Persze otthon Jimmytől kaptam a nyakleveseket rendesen… Már havi rendszerességgé vált a „Gyere már be értem a munkahelyedre, éppen a fogdában ülök.” üzenetváltások közöttünk.
A fogdában csücsülve egy kis utcai verekedés után
Aztán ott volt még az is, amikor...
- Édes istenem, a lényeget már! Hát nem érek én rá erre egész nap!
- Miért, talán mész valahova? Te úgyis halott vagy! Annyi időd van, mint a tenger!
- De…
- Csak semmi de, te alattvaló! Szépen meghallgatod, amit mondani akarok! Úgyis annyi minden van még, hogy beszarsz!
Na szóval, a zűrös időszakom ugye felsőtagozattól tartott az általános végéig nagyjából, amikor is az utolsó évben rájöttem, hogy ötletem sincs mi akarok lenni. És eléggé pánikba is estem, mert már majdnem itt a nagybetűs élet, én meg lényegében semmihez sem értek… De aztán megvilágosodtam. Egyik az őrsön töltött napon – ami a grandiózus ballagási buli következménye volt – miközben hallgattam a rendőrök beszélgetéseit, rájöttem, hogy olyan embereket keresnek, akiket én látásból ismerek. Mivel a viszonyom amúgy sem volt jó velük, gondoltam segítek szerencsétlen zsaruknak és elmondok mindent. Na ez olyan jól sikerült, hogy innentől Jimmy rendszeresen küldött „terepre” adatokat szerezni egy-egy bűnbandáról. Én meg rájöttem, hogy nyomozó szeretnék lenni. Így az általános után beiratkoztam a rendőrakadémiára. És anyám, de jól is tettem! Minden csaj olyan top tízes volt ott, hogy te jó isten! És azok az éjszakák… Volt, amikor átmentem haverom kolesz szobájába és már ott várt öt csaj társaságában. Pont egy ilyesmi alkalomkor ismertem meg az exem is, Emilyt. Egy igazi bomba csajt. Onnantól ott dugtunk, ahol csak tudtunk.
Egy kis reggeli szex mindig belefér
Oké, mondjuk tény, hogy nem csak erről szólt az élet, mert olyan kiképzőnk volt, aki szó szerint a szart is kiverte belőlünk. De mindenre is megtanított. Folyton az elsők között voltunk a mindenféle teszteken és gyakorlatokon. Egyszer még az FBI-os köcsögöket is elvertük.
És ahogy egyre felnőttebbekké váltunk, a fejünk lágya is benőtt. Egyre komolyabbá vált a kapcsolatom Emilyvel is, aki most már egyre közelebb engedett magához és megtudtam, hogy biza az ő élete sem fenékig tejfel.
Ugyan kívülről úgy tűnt minden rendben van vele, de hamar kiderült, hogy azért annyira még sem. A szülei szó szerint szartak rá és mindenért őt baszogatták, így inkább a kollégiumot választotta mint, hogy velük kelljen élni. Na de az elég drága volt, így hát két műszakban dolgozott suli mellett, hogy tudja fizetni. Amint ez kiderült még én is elmentem diákmelózni oda, ahol ő is volt, hátha kicsit tudok rajta segíteni pénzügyileg.
A pincérkedés és az azzal járó elegáns öltözködés
Na és ezek után, még volt pofája az apjának elkérni azt a kevés pénzt tőle, csakhogy a napi berúgása a kocsmában meglegyen. Persze szerencsétlen hiába tiltakozott, hiába volt rendőr kadét, az apja valahogyan mindig elverte, ha nem adta oda a pénze felét… Na és hát én itt mondtam, hogy na akkor ebből elég. A következő alkalommal mikor jött volna a pénzért a faterja, Emily helyett én vártam őt. Már a gumibottal a kezemben fogadtam, és a lehető legkomolyabban mondtam el neki, hogy takarodjon innen. De hát a drága lelke nem mozdult, így hát fogtam a fegyverem és akkorát basztam rá a fejére, amitől még a lépcsőn is legurult az öreg. Többet nem is jött kéregetni, bár megjegyezte, hogy ezt még megkeserülöm. Én hülye meg nem törődtem a fenyegetésével.
Úgy pár nap múlva mikor a kollégiumban Emilyvel
aludtam – na jó, kit akarok átverni, beszívva keféltünk egész éjjel – tűz ütött ki. Na de nyilván hol? Hát a mi szintünkön természetesen. Az a tetves rohadék eljött oda, hogy ránk gyújtsa az egész helyet. És milyen jól is sikerült neki… Már alig voltam magamnál a sok füsttől mire kijutottunk a szobából. Szinte lehetetlen lett volna elhagyni az épületet a tűzön keresztül, de valahogy… A tűz érdekes, kellemes melegséget árasztott magából és mintha szétnyílt volna előttünk. Akkor nyilván nem tudtam mi miért történt, szóval csak legyintettem a dologra és kihoztam Emilyt onnan. Na aztán nagyon fasza volt meztelenül várni a tűzoltókat az éjjel közepén.
Szegény Emily egyébként nagyon megijedt és pánikba esett hol fog így lakni, így ideiglenesen magamhoz költöztettem. Én pedig elkezdtem nyomozni az „ismeretlen” gyújtogató után… De bár ne tettem volna. Lényegében akkor, tizenöt évesen basztam el az egész életem!
Egyik éjjel Jimmyvel elmentünk Emily apjának a lakására. Hát már bentről olyan undorító szag terjengett ki, hogy majdnem beokádtam, de végül csak beléptünk oda. Ment a szokásos igazoltatás és házkutatás, aminek nyilván a pali egyáltalán nem örült, de valahogy most még inkább furcsán viselkedett. Aztán mikor Jimmy tarkón fogta, hogy kivezesse a házból, a pali egyszer csak vad üvöltésbe kezdett és átalakult valami egészen mássá… Egy nem evilági lénnyé.
Karjain az izmok legalább kétszer akkorára duzzadtak míg ujjain hatalmas karmok élesedtek ki. Már rántottam volna elő a pisztolyom amikor Jimmyt egyszerűen felnyársalta a dög és nekem vágta. Természetesen a stukkerem a világ másik felére repült el, így nem volt más lehetőségem minthogy a gumibottal tartsam magamtól távol azt a dögöt. Hát ez annyira jól sikerült, hogy még máig látszik a fognyoma a csávónak a seggemen, úgy kiharapott onnan egy falatot. Egy szó, mint száz, nagy nehezen végül csak sikerült kijussak a házból és már pattantam is be az autóba. Fények fel, sziréna be, és már repesztettem is el százharminccal a fenébe.
Abban a percben nagyon összevoltam zavarodva és ötletem sem volt mit tegyek. Azt sem tudtam most akkor szóljak e a társaimnak, vagy ne. Ugye a fő bajom az volt, hogy ezt a történetet ki a fene hinné el. A végén még bezárnak a diliházba… Szóval inkább elindultam haza, hátha anya tud segíteni.
Azonban mire odaértem a lakásunk már lángokban állt. A tűzoltók már ezerrel oltották a tüzet, én pedig csak álltam ott, mint egy fasz, és néztem az egészet. Mégis mit tehettem volna? Valószínűleg abban a pillanatban égett halálra az anyukám és a kistesóm, akit nagyrészben én neveltem fel… Akire mindig is én vigyáztam. Én voltam számára az, nem a szüleink, akiben bízott annyira, hogy elmondja ki is az első nagy szerelme. Akit megkért, hogy verjem be a képét annak a szemétládának, aki megcsalta őt. És akit szintén megkért, hogy maradjak vele fent egész éjjel, csak hogy kitudja sírni magát a vállamon… És hogy aztán elszórjam neki a pocsék szerelmi tanácsaimat, csakhogy jobb kedvre derítsem kicsit. Ajj, de hiányzik…
Rachel
Na mindegy, nem ez a téma. A tűzből egyedül csak Rachel vadászgörénye, Monus jutott ki. Egyenesen hozzám futott ahogy észrevett és attól a pillanattól fogva a vállamon élte kis életét. Mindig is bírtam a kisöreget, de onnantól ténylegesen megszerettem. Ő volt az utolsó élő családtagom… Na meg azóta kvázi az őrangyalom lett, bár nem teljesen értem, hogy nem unta még meg a melót. De szinte mindig figyelmeztet a veszélyre, ha én nem venném észre, szóval köszi cimbora!
Monus Nick vállán éli az életét
Na de, miközben Monussal foglalkoztam, a könnyeim között kiszúrtam egy fekete hajú, szigorú arcú, vörös szemű, drága öltönyt viselő alakot. Szemei csak úgy sugároztak az erőtől, de mégis, a különleges alak szomorúnak tűnt. Mikor pedig megindultam volna felé egyszerűen csak eltűnt. Helyén csak egy papírfecni szállt ide-oda, rajta koordinátákkal és egy üzenettel: „Menj ide!”
Éppen ezt olvastam amikor Emily váratlanul a nyakamba ugrott és aggódva tudakolta mi van velem, mi történt. Épphogy csak válaszolgatni kezdtem volna neki, mikor ijesztő alakokat véltem felfedezni a fák körül. Fogalmam sincs honnan, vagy miért, de mintha éreztem volna, hogy ezek is olyanok mint… Mint akit Jimmyt megölte.
Kézen ragadtam a barátnőm és azonnal az autóhoz vezettem majd elindultunk. Az üzenetet a tenyerébe nyomtam és megkértem, hogy üsse be a GPS-be a koordinátákat. Ő ezt mind meg is tette, habár fingja sem volt arról mi történik. Mondjuk nekem se nagyon.
A koordináták a Sonoma-völgybe mutattak, habár továbbra sem tudtam mi a faszt is kéne keresni ott. De mi azért csak mentünk… Egészen addig amíg el nem értünk egy igen hatalmas, romos faházat. Ugye, hogy a horrorfilmek is így kezdődnek? Na, ekkor ez nekem is eszembe jutott, de csak erőt vettem magamon, kiszálltam a kocsiból és elindultam be a házba, míg Emilynek azt mondtam várjon meg. Most már nagyon jól jött volna valami segítség, hogy mit is kéne keressek, ami persze aztán hamarosan meg is jött. De őszintén, nem igen ilyet vártam volna…
Szinte a semmiből ugrott ki elém egy hatalmas, sötétvörös szőrű, ezüst szemű farkas. Nekem pedig ezzel párhuzamosan fagyott meg a szar is a seggemben. Már ekkor biztos voltam benne, hogy megfogok halni. Minden csak egy csapda volt… És nem! Nem volt igazam. A farkas valamiért tudott beszélni latinul, amit én meg valamiért meg is értettem. Elmondta, hogy várta már az érkezésem és hogy minden félvér itt kezdi a pályafutását. Ő az, aki elküldi őket a Jupiter Táborba, ha megfelelőnek tartja őket. Én viszont aligha tűnök annak, hiába várt tőlem kitűnő teljesítményt, ha már a Három Nagy egyikének gyermeke vagyok.
- Mi a faszról beszélsz te?!
- Hát igen, pontosan ezt kérdeztem én is tőle, pontosan ilyen hangsúlyban
- Mi? Én ezt tőled kérdez…
- Shhh, most én beszélek!
Tehát, miután feltettem az igen informatív és lényegre törő kérdésem, a farkas kicsit besértődött a tiszteletlenségemen és rám támadt. Ekkor pedig megkezdődött a jó kétórás fogócskázás az erdőben. Nyilván esélyem sem volt, csak a kis rendőrakadémián tanultakra támaszkodhattam. Plusz Emilyre is vigyáznom kellett, mert Lupa – így nevezte magát a Farkas Istennő – miután rájött, hogy idehoztam egy halandót, megakarta ölni őt is. Tehát akárhogy is nézzük, alig volt esélyem, hiába vetettem be mindent a fénygránáttól kezdve a pisztolyomig. És aztán el is kapott minket. Engem a fának csapott míg Emilyt lenyomta hatalmas mancsával a földre. Könyörögtem neki, hogy hagyja életben, mire ő csak kinevetett és gyengének nevezett. De amikor elakarta harapni a torkát valami történt… A föld megremegett alattam és ezernyi kis éles szikla csapódott bele Lupába. A farkasnő megtántorodott és elismerően nézett rám, majd végül csak annyit mondott: „Átmentél a próbán. Törődöttséged a szeretteid iránt olyan, mint apádé… Biztos büszke lenne rád.”
Hát gondolom, mennyire az volt rám, ha baszott bármikor is felkeresni… No de, miután Lupa felhagyott a megölésemmel, meglepően kedves üzemmódra váltott és nagyjából mindent összefoglalt számunkra. Ugyan én is teljesen levoltam döbbenve, de Emily aztán engem is felülmúlt. Nagyon nehezen hitte el mindezt, amit a Farkas Istennő elmondott. Igazából fogalmazhatunk úgy is, hogy sokkot kapott.
Mindenesetre Lupa útbaigazított minket és azt mondta, menjünk el a Caldecott alagútig, ahol majd biztonságban leszünk. Természetesen mit tenne egy normális ember, ha egy hatalmas farkas ezt mondaná neki? Hát persze, hogy oda menne! Szóval mi is így tettünk.
Egészen sokat kellett menni mire odaértünk, már reggel is lett. Emily békésen aludt az anyósülésen, míg én hulla fáradtan próbáltam nem megölni magunkat egy frontális ütközéssel. Közben meg a rádión hallottam, ahogy a rendőrök engem okolnak Jimmy haláláért és a házunk felgyújtásáért… Hát persze, rögtön fel is kerültem a körözöttek listájának élére. Az sem lepett volna meg, ha a TV-ben bemondták volna a történteket.
Aztán amikor végre valahára megérkeztünk, nagy meglepődésemre… Nem találtunk semmit. De komolyan. Csak egy teljesen elhagyatott és sötét alagút előtt álltunk. Már kezdtem azt hinni átvertek minket, amikor egy nagy puffanást hallottam magam mögül. Egy furcsa, szinte teljesen átlátszó lény terült el a hátam mögött a fejében egy nyíllal, majd vált furcsa porrá. Aztán ahogy előre tekintettem, az előbb még teljesen üresen álló alagút előtt már két, lila pólóba öltözött íjász nézett velem farkasszemet. Nem sokkal később aztán további két ember tűnt fel, de az ő kezükben már kardok és római mintákkal díszített pajzsok voltak.
Elkezdtek üvöltözni, hogy gyorsan befelé, miközben mintha csak egy videójátékban lennének, úgy kaszabolták le teljesen nyugodtan azokat a lényeket, akik valószínűleg végig minket követtek. Még jó, hogy nem álltunk meg egy benzinkúton sem… Na mindegy, a lényeg, hogy megmenekültünk és megérkeztünk oda, ahova kellett.
És akkor az áldott, békés tábori évek… Na, a gondok ott kezdődtek, hogy miután kiderült Emilyről, hogy nem félvér, megakarták ölni, mivel a legtöbb halandó nem tudhat a tábor létezéséről. Én meg megmondtam nekik, hogy oké, de akkor én is megyek vele. Na erre aztán nagyot néztek, főleg miután mindenről beszámoltam, ami eddig velünk történt és kiderült, hogy a Három Nagy egyikének a gyermeke vagyok.
Tehát végül megegyeztünk, hogy ha nem hagyom el a tábort és beilleszkedek, illetve azt teszem, amit mondanak, akkor Emily is maradhat. Mivel nem sok választásom volt, persze belementem.
Mivel kissé különleges gyermekként kezeltek, először a legjobbak közé, az Első Kohorszba szerettek volna betenni. De aztán ahogy egyre inkább látták rajtam, hogy nem igen felelek meg a tökéletes félvérről alkotott képnek, egész gyorsan átraktak az Ötödik Kohorsztba, ahová lényegében a lenézettek, a bénák, a kitagadottak kerültek. Szóval ja, jó pár évig basztam a rezet a seggfejekkel, talán ezért is ragadt rám ennyi hülyeség… Hm, na jó, kit akarok átverni, már babakoromban is egy idegesítő beképzelt pöcs voltam, de néha jó azt gondolni, hogy nem vagyok teljesen velejéig romlott…
Na mindegy, az első pár nap mindenkinek nehéz volt. Gyászolni a családod és az életed, amit egy éjszaka alatt vesztettél el, nem volt könnyű. Főleg, hogy amit a helyébe adni akartak számunkra nem annyira egyezett meg a mi életfilozófiánkkal. Szóval jó sokáig tartott mire elmondhattam, hogy nem akartam mindegyik félvért kiherélni. Arról nem is beszélve, hogy az Istentisztelet nem annyira volt az én stílusom… Főleg miután apám sosem jelentkezett. A fejesek szerint, ahogy telt múlt az idő és egyre több képességem jött elő, meg ahogy leírtam számukra az öltönyös alakot, arra tippeltek, hogy ez biza az Alvilág Ura, Plútó lesz.
Pár héttel később az érkezésünk után aztán elkezdődött a kiképzésem is. Azonban tekintve, hogy más hozzám hasonló leszármazott nem igen volt a táborban, ez kimerült abban, hogy elém basztak pár régi könyvet és tekercset, hogy nesze, tanuld meg. Hát mondhatom, köszönöm szépen, kurva sokat segítettél!
Mindenesetre ezeket szívesen olvastam mert bevallom eléggé zavart, hogy mindenki úgy picsázott el a táborban, hogy csak na. Még a kis pisis kölykök is… De ez annyira nem volt meglepő, ezek itt teljesen úgy viselkedtek, mint a katonák.
Szóval ja, összekellett szednem magam. Onnantól 0-24-ben tanultam és edzettem magam, aminek aztán meg is lett az eredménye, egyre inkább váltam olyanná, mint a már évek óta itt élő gyerekek. Már ha a viselkedésem nem vesszük számításba, mert az továbbra is borzasztó volt. Haragudtam az egész világra, de leginkább a saját apámra…
Talán pont ezért is, meg mert minden szerettem elvesztettem Emily-n kívül, úgy próbáltam óvni őt ahogy csak tudtam. Még a rendőrakadémia befejezésére is alig engedtem el, mert attól féltem, hogy a szörnyek megtalálják és végeznek vele. Pedig már jócskán keresték őt is a hatóságok…
Hát igen, egy önző, paranoiás fasz voltam. Szinte minden hova elkísértem és alig engedtem el bárhová is egyedül. Aztán ennek meg is lett az eredménye, az egész félvéresdit és engem is megutált. De nem hibáztatom, én is így éreztem volna. Csak hogy ekkor azt még nem igen fogtam fel, így aztán szépen lassan a gyönyörű kis szerelmünk elkezdett átalakulni egy igazán mérgező párkapcsolattá.
Ezen az sem segített, hogy a táborban folyamatosan basztattak a többiek, hogy csináljak valamit, ha már egy Főisten gyermeke vagyok. Mindig a fejemhez lett vágva, hogy csak ingyenélők vagyunk, akiket eltartanak a semmiért… Ami amúgy félig igaz volt, de attól még igen frusztráló volt minden egyes nap ezt hallani. Tehát ja, jócskán feszültté tett ez is. Nem is csoda, hogy ezek után már rendes büszke voltam arra, hogy elnyerhettem a képzeletbeli Az Év Legrosszabb Félvére díjat. De aztán csak sikerült a szemeteknek befogniuk pár küldetésre, főleg azért, mert megint megfenyegettek, hogy kidobják Emilyt a táborból. Valószínűleg ő ennek már örült volna, de én továbbra is védelmezni akartam. Szóval az igen bővülő képességeimet és a rendőrakadémián tanultakat bevetve egy remek beszerző és felderítő lettem. Kvázi a "legjobb" a táborban.
Rendőri múlttal a hátam mögött igen könnyedén hozzá tudtam férni olyan adatbázisokhoz, amiben több millió ember van. Ez pedig igencsak megkönnyítette a tábor dolgát abban, hogy felkutassa az isteni szülőktől származó gyerekeket. Persze sok szörny támadást így sem előzhettünk meg, de legalább sikeresen eltudtam hárítani az ilyesmiket, ha odáig fajultak volna a dolgok. Több tucat gyermek életét mentettem meg azalatt az évek alatt, amíg a táborban tartózkodtam. És megmondom őszintén, baromira jól esett végre valami jót is tenni.
Nick a tábori évek alatt
Szóval ezt a munkát kifejezetten élveztem. Mivel bennem is sok gyerekesség maradt, plusza húgomra megannyiszor kellett vigyázzak, értettem a kölykökhöz és nagyon bírtam is őket. Na nem úgy! Nem, nem vagyok pedofil mielőtt ezzel viccelődnél te buta csontváz…
- Tudod ki a buta te…
- Mondtam, hogy megszólalhatsz? Levesselek a Tartaroszba? Nem akarod? Na, én is így gondoltam, szóval pofa be alattvaló mert még egy csomó mindent elakarok mesélni. Még csak most jön a mélyrepülés, ami már inkább zuhanás, juhú…
Tehát egész jól kezdett minden rendben lenni az életemben. Egyre többet maradtam kint a táborból, és egyre ügyesebben osztottam ketté a civil és a félvéres dolgaimat, mert hát ugye amikor kint voltam, igyekeztem azért élni is, és álnéven magánnyomozónak álltam. Azért nem akartam feladni az eddig álmaimat sem ugye. Szóval összekötöttem a két feladatot és így még sikeresebb lettem. Éppenséggel csak a szerelmi életem ment tropára mindeközben.
Emlékszem, éppen mentünk valahova autóval Emilyvel amikor a szokásos vitánkat folytattuk le, hogy én két életet próbálok élni és rá sosincs időm, meg ő ebben nem akar már részt venni, alig hagyhatja el a tábort és blablabla. Aztán egyszer csak benyögte, hogy odaköltözne egy barátjához. Na, ez az a srác volt, akit már a rendőrakadémián is legszívesebben lelőttem volna mert folyton igyekezett rámászni a barátnőmre. Szóval addig-addig feszegette a témát Emily ameddig teljesen el nem pattant bennem a húr. Félreálltam a kocsival és megmondtam neki, hogy takarodjon. Menjen csak a barátjához, ha annyira akar, én befejeztem vele. Igen, ott hagytam a francban az esőben és még aznap este hazaugrottam a Táborba elhozni a cuccait, amit bebasztam a srác házának udvarába. Természetesen a jól ápolt gyepére még felhajtottam gyorsan és gondoskodtam róla, hogy ne kelljen füvet vágjon többet. Utána pedig elindultam a legjobb haveromhoz, Kyle-hoz, akit még általános iskolában ismertem meg és kvázi ő volt az egyetlen barátom akkoriban, és úgy bebasztam, hogy másnap alkoholmérgezéssel kötöttem ki a megyei kórházban.
Nick és Kyle
Mindeközben amíg bent feküdtem a kórházban, elgondolkoztam, hogy vajon mit is csinálok én. Két külön életet próbálok élni… De ahogy Emily is mondta, ez nem normális. Szóval még aznap kiszöktem a kórházból és elbotorkáltam egy boltba, ahol vettem valami kis cuki dolgot és elindultam Emilyhez, hogy bocsánatot kérjek tőle. Eldöntöttem, hogy befejezem a félvéresdit és elköltözünk. Azonban ahogy odaértem, a piciny szívem összetört… Ahogy bekopogtam az ajtón, az a nyomorék srác nyitott ajtót. Alsónadrágban. Háromszög alakban dudorodva az elején… És akkor az összes dühöm előtört belőlem és olyan erővel vágtam pofán, hogy valahogyan – ne kérdezd hogyan – eltörtem a kézfejem. És tekintve, hogy a detoxból nem rég jöttem ki, a végén még ő is picsázott el engem, nem én őt. Ráadásul még Emily-vel is még jobban megutáltattam magam a kis akciómmal. Szóval vesztesen és kitagadva ballagtam el. De legalább kivertem a srácnak két fogát, felrepesztettem a szemöldökét, és eltörtem az orrát…
Aznap este is Kyle haveromnál aludtam miután összeszedett. És ott határoztam el, hogy akkor tényleg elég ebből. Faszom bele mindenbe és mindenkibe, én ezt befejeztem. Az utolsó „jótett”, amit tettem, hogy még egyszer visszamentem a Jupiter Táborba és megkértem Lupa-t, hogy vigyázzon Emily-re akkor is, ha én már nem tudok. Bár először hezitált, de végül bólintott.
Ezután egy héttel később, tizennyolc éves koromban jelentkeztem katonának az Amerikai Tengerészgyalogságnál. Elakartam tűnni a városból, a Jupiter Táborból, az egész átkozott félvéresdi életből. Azt akartam, hogy valami lefoglaljon, ami jó távol van mindentől, amit eddig ismertem. Ha szerencsém van, még meg is döglök egy bevetésen…
Nyilván, az elején még azt gondoltam, ezek lesznek a legjobb éveim. Egy bizonyos ideig őszintén szólva tényleg az volt, semmivel sem kellett foglalkozzak azonkívül, hogy katona legyek. Hiába nem szerettem egész életemben, ha parancsolnak nekem, itt olyan jó volt, hogy nem kellett gondolkodjak, csak követnem a parancsokat és vakon menni előre. És szerencsémre egész jól is ment ez. Hála a volt kiképzőmnek és a félvér táborban tanultaknak, hamar lettem olyan jó, mint a már rég szolgáló bajtársaim.
Nick katonaként
Az első bevetésem Afganisztánban volt és le is húztam ott egy évet. Itt rengeteg dolgot láttam, de valahogy sosem jutott el a tudatomig, hogy én embereket ölök… Vagy hogy a barátaim körülöttem halnak meg. Mindazonáltal volt pár szar pillanat is. A legrosszabb az volt, amikor a kilencéves terrorista kölyök rám fogta a fegyverét és nekem kellett hamarabb meghúzzam a ravaszt… De ezeken viszonylag gyorsan túltettem magam. És úgy tűnik ez feltűnt a parancsnokaimnak is, mert hamarosan egy olyan ajánlattal fordultak hozzám, amiről álmodni sem mertem volna.
Én voltam azon szerencsés katonák egyike a századunkból, akiket a Task Force One-Four-One Különleges Erők mellé rendeltek összevont bevetésre. Olyanok kellettek nekik, akik nem félnek semmitől és bármire képesek. És én olyan voltam.
Nick egysége
A küldetésünk a terroristák egyik magasrangú tagjának, a vezetőhelyettesnek a likvidálása volt. Mi végeztük volna a Különlegesek fedezését, miközben ők rejtve behatoltak volna az épületbe. Helikopterek, tankok, százhúsz rendkívül jól kiképzett ember. Minden készen állt az évtized legnagyobb csapására. Csakhogy elszámoltuk magunkat… Az ellenség erősítést kapott, és ugyan a küldetés sikeresen zárult, beszorultunk az épületbe, amit megtámadtunk. A csapataink megmaradt része mindeközben visszavonult. Minden irányból csak az ellenség látszott. Baráti erőknek nyoma sem volt.
Kezdetben ötvenen voltunk. Három napig tartottuk magunkat. Az utolsó napra mindössze tizenöten maradtunk. Nem bírtunk volna ki még egy rohamot. Mindent egy lapra téve csapdát állítottunk. Amikor leszállt az éj, elbújtunk az elesett bajtársaink vérben áztatott holttestei között. És amíg vártunk, a holtakból ömlő vér beborította arcainkat. A homok és hamu halotti lepelként tapadt ránk, megváltoztatva, álcázva minket. És amikor az ellenség megérkezett, kiemelkedtünk a sivatagi homokból. Láthatatlan vadászként, lopakodva végeztünk a gyanútlan ellenséggel. Minden erőmet bevetettem, hogy rejtve tartsam magunkat a Sötétséggel. De túl sokan voltak így is, én meg egyre inkább kimerültem. Amikor fogytán volt már a lőszer, a pengéinket használtuk. És amikor a pengéink elkoptak, a kezünkkel folytattuk a harcot. Reggelre a homok és por el szállt. Csupán egyetlen ellenséges katona bolyongott körülöttünk zavartan, sebesülten. Nem bántottuk. Nem volt már erőnk végezni vele. Kifáradtunk. És amikor elment, a társainak egy olyan Különleges Egységről beszélt, mely minden tekintetben ütőképes és verhetetlen. Egyszerűen természetfeletti... Olyanok, mint a Szellemek...
A Szellemek
És ezen a néven alakult meg a Task Force One-Four-One kötelékében az egységünk. Tizenöt ember, akik megjárták a poklot, de visszatértek onnan.
Innentől mindannyian mélységi felderítéssel foglalkoztunk, hisz ebben voltunk a legjobbak. És nem sokkal az első küldetésünk előtt az álneveinket is megkaptuk, jómagam az Elias nevet.
A kötelék tagjaként számtalan helyet megjártam és nem egyszer voltam hónapokig egyedül az ellenség vonalai mögött. Mindent megtanultam a túlélésről és az igazi testvériségről. Jobban, mint azt valaha tudtam volna a Jupiter Táborban. Amikor egyszer elkaptak és megkínoztak, csak azért nem mondtam el semmit, mert annyira belém nevelték az összetartozást és a bajtársiasságot, hogy nem tudtam volna veszélybe sodorni őket. Viszont akárhogy is nézzük, ez lett végül a veszte a többieknek…
Egy diktátort kellett volna likvidáljunk miután az ő kinyírására küldött osztaggal megszakadt a kapcsolat. Pedig már több hónapja figyeltük a csávót és minden információ, amit az érte küldött osztagnak átadtunk helyes volt, egyszerűen csak balszerencsék sorozata történt, ami miatt elbuktak. Így hát jöttünk mi, a B terv. Átverekedtük magunkat az egész városon a pajti rezidenciájáig Neptunusz segítségével, aki az égből navigált minket a felderítőgépén.
Mindeközben Ajax, Logan és Hesh hátramaradt fedezni minket amíg Merrick, Keegan, Kick, Grim, Torch, Rorke – az egység parancsnoka – és én felfutottunk a tetőre, hogy elérjük az éppen felszálló helikoptert. Nagyon kicentiztük a dolgot, de sikeresen felugrottunk rá, azonban ahogy elkezdődött a lövöldözés a gép belsejében, az elkezdett zuhanni és a közeli folyó két sziklás partja közé landoltunk. Nem volt sok időnk és Rorke is beszorult, így egy nehéz döntést kellett meghozzak. Mentem őt, vagy hallgatok a többiekre és elhagyjuk a gépet nélküle. De hogy is tehettem volna ezt, ha az összes tanítás az ellenkezőjéről szólt? Hogy mindvégig tartsunk össze, egy mindenkiért, mindenki egyért… Hát nem ez lett volna a helyes? De, csak nem a logikus döntés. Én pedig elbasztam. És mindannyian a folyóba zuhantunk.
Ajaxék egyedül engem tudtak már csak kimenteni a vízből. A többiek mind odavesztek… Miattam. Teljesen sokkos állapotba kerültem. Egyedül, amire emlékszem, hogy mennyire féltem akkor. Már nem is tudom hogyan tudtak rávenni, hogy felkeljek a földről és tovább harcoljak. Mert persze egy helikopter lezuhanása elég figyelemfelkeltő volt, így máris jöttek értünk az ellenség katonái.
Logan és Hesh már akkor meghalt, míg Ajax és én fogságba kerültünk. Na és tudjátok ki vallatott ki minket? Hát persze, hogy az, akit egy fél órával ezelőtt fejbe lőttem… Már ott éreztem, hogy valami nem stimmel vele, hogy valami pokoli kisugárzása van… Akkor még nem tudtam mi az, de most már rájöttem: egy ugyanolyan szörnnyel van dolgom, akik a félvérekre támadnak.
Fogalmam sincs már hogyan történt vagy miért, de az osztagom elvesztésével járó düh és fájdalom megsegített. Minden eddig tanultakat bevetettem és a Birodalmi Aranyból készült eszközök nélkül is sikerült azt a lényt és a katonáit legyőzni. Ajax viszont mindeközben súlyosan megsérült… Sikerült rádión kimentést kérjek, de mire megérkeztek, az egyetlen életben lévő Szellem is meghalt rajtam kívül.
Természetesen a történtek után a szolgálataim alól felmentettek mikor hazatértünk és én újra egyedül maradtam. Nem volt már ott se a családom, se Emily, se az osztagom… Bár kaptam a hadseregtől bőven segítséget, hogy visszaszokjak a társadalomba, ugyanolyan kivetettnek éreztem magam, mint amikor eljöttem. Így az összes pénzem, amit kaptam elszórtam és egy pár hónapig az utcán kényszerültem élni. Egyszerűen nem tudtam magam összeszedni.
Van egy szál cigid? Metrójegyre kell.
A Táborba nem akartam visszatérni, a katonaság kitagadott, másvalakim meg nem volt, akihez mehettem volna. Persze az egység tagjainak családjai, akiket egyesével kerestem fel, hogy bocsánatot kérjek a tetteimért, felajánlották a lakhatást, de ezeket mind visszautasítottam. Nem akartam senkinek sem a nyakán lógni…
Végül aztán Kyle talált rám teljesen véletlenül. Először fel sem ismert, annyira ronda voltam elmondása szerint. Hazavitt magához és megengedte, hogy pár hónapig ott maradhassak. Aztán jött a megdöbbenés is, amikor megérkeztem, hisz volt más valaki is a lakásban. Egy Erik nevezetű férfi, akit Kyle csak úgy mutatott be, mint a barátja. Mármint, az
olyan barátja.
Azt hiszem akkor megint összetört bennem valami, mert… Na mindegy, ez nem rátok tartozik. A lényeg, hogy ott éltem velük pár hétig és sikerült egész jól összeszedjem magam. De hát semmi sem lehet tökéletes, így nem sokkal később az egyik éjszaka megjelent valaki az álmomban… Egy olyan lény, melyről azt hittem már sosem látom: Lupa. Kimerült és elkeseredett volt. Elmondta, hogy ő igyekezett, de Emily… Eltűnt. Egy otthonról elszökött gyerek után kutatott miután riasztották a rendőrséget, akit sikeresen meg is talált, de arra nem számított, hogy ő is olyan képességekkel rendelkezik, mint egy félvér. Megpróbálta elvinni a Farkasházba – oda, ahol Lupával először találkoztunk – de nem érkezett meg.
Természetesen rohadt dühös voltam Lupára, hogy egy kibaszott Istennő nem tud megvédeni egy halandót, de ezzel akkor nem foglalkoztam, helyette már éjszaka elkezdtem készülődni, hogy megtaláljam Emilyt. Újra magamhoz vettem a félvér felszerelésem, és elfogadtam a tényt, hogy még egyszer utoljára félvéresdit kell játsszak. Nem tudom éreztem-e még akkor is Emily iránt bármit is, talán csak a bűntudatot, amiért annyira elkúrtam a kettőnk kapcsolatát.
Aztán pont, amikor kiléptem volna az ajtón, Kyle állított meg. Nem tudom honnan, de tudta, mit akarok tenni és nem engedett el egyedül. Nem akartam veszélybe sodorni őt is, de annyira erősködött, hogy végül aztán ketten indultunk útnak.
Az erdőben kezdtük meg a keresést, de csak szörnyeket találtunk. Kyle nem igen hitt a szemének, de nyugodt maradt és mindig azt tette, amit mondtam. Fogalmam sem volt róla, hogy halandó létére ő is átlát a Ködön…
Körülbelül öt nap keresés után belebotlottunk abba a halálra rémült kölyökbe, akit Emily védelmezett. Bár nehezen, de sikerült kiszedjük belőle mi történt. A nő, aki vele volt… Meghalt.
Ha nincs ott Kyle valószínűleg megint összetörtem volna, amennyire akkoriban szétvoltam csúszva. De tartotta benne a lelkem, így sikerült az egyetlen logikus lépést meghozni: Kyle-t megkértem, hogy vigye el a Jupiter Táborba a gyereket, míg én… Én oda megyek, ahol utoljára még egyszer láthatom Emilyt. Nem tudom, értette-e mire gondolhattam ez alatt, de nem kellett magyarázkodjak, elfogadta a döntésem és szétváltunk.
Elindultam Los Angelesbe, hogy megkeressem az Alvilág bejáratát. Egész hamar megtaláltam, és amint letértem a nem evilági helyre, bár fogalmam sincs honnan, de tudtam merre induljak el. Mintha a nem létező emlékeimben élt volna a hely pontos felépítése…
Körülbelül egy kétórás keresgélés után meg is találtam Emily lelkét és három héten át nem mozdultam onnan. Próbáltam minden egyes elvesztegetett percet bepótolni vele. Bár én szerettem volna kihozni onnan, tudtam, hogy ez lehetetlen… De nem mozdultam el mellőle. Nem hagytam, hogy ezen egyedül menjen keresztül. De végül elérkezett az idő és én elkellett engedjem…
Mikor már indultam volna haza, Plútó várt mögöttem. Türelmesen hagyta, hogy elbúcsúzzak attól a személytől, akit a legjobban szerettem. Ugyanabban a sötét öltönyben volt, mint amikor először láttam. Szerintem ő se és én sem tudtam mit mondhatnánk a másiknak, így egy ideig csak néztük egymást némán. De aztán megtörte a csendet.
„Nick… Én…” - kezdte volna, de ekkor megint elpattant bennem valami és leüvöltöttem. Szó szerint neki ugrottam és az összes felgyülemlett fájdalmamat kitöltöttem rajta. Nem hagytam, hogy még csak meg is szólalhasson. Nem voltam se rá, se a kifogásaira kíváncsi. És mikor kitomboltam magam, elindultam vissza az élők közé, magára hagyva azt a személyt, aki mindent elvett tőlem.
És most, három héttel később megint itt vagyok kedves csontváz uraságom, mert egy dolgot még megszeretnék vele beszélni. Szóval leszel szíves beengedni, hogy még egyszer beolvassak neki egyet… Ne aggódj, többet nem fogtok itt lent látni. Na de nem azért, mert az öreg a legutóbb megmondta, hogy a félvér élet nem nekem való, ezért, ha még egyszer meglát idelent, kitilt innen. Nem, egészen másért. Azért inkább, mert képzeld, elfogok költözni New Yorkba. Találtam ott egy olcsó motelt a lehető legmesszebb a Jupiter Tábortól, és egy bandát is, akik igényt tartanak a szolgálataimra. Igen, zsoldosnak fogok állni, mert hála az Uralkodótoknak, máshoz nem értek.
Tehát most már tényleg csak egy utolsó elköszönés van vissza a drága apámtól, hisz annyira hiányozni fog… Remélem megérted.
Veszett KutyákNicholas bandája a Veszett Kutyák névre hallgat és főképp ritka és méregdrága autók ellopásából és azok eladásából élnek. Már több évtizede a pályán vannak és igen jónak számítanak.
A Veszett Kutyákat Tom és a húga, Mia vezeti. Jesse és Leon a szerelőjük, Brian a tipikus katona fickó, Suki a pszichopata és minden, ami ezzel jár. Nick csak huszonegyéves korától tagja a csapatnak, és főként a felderítésből veszi ki a részét.
Mindössze másfél éve volt velük, amikor egy rablást akartak végrehajtani, de egy másik banda megelőzte és átverte őket. Mint kiderült, ennek a csapatnak volt a tagja Jay is, akit végül csak több hetes keresés után sikerült elkapni. Bár eredetileg megakarták ölni, Nick meggyőzte a társait, hogy vegyék be, mert megtetszett a fiatal srác észjárása és hozzáállása az élethez. Így onnantól együtt dolgoztak és bár egyikük sem árult el semmit a félvér múltjáról, remek barátok lettek azalatt a két év alatt, amíg együtt lopkodták el a legdrágább és legmenőbb cuccokat a gazdagoktól. Bár Jay pár hónappal elvált a bandától és inkább egyedül tevékenykedett tovább, Nick még úgy ahogy tartotta vele a kapcsolatot, mert tőle szerezte be a „különleges” dohányát.
A banda és Mia