Raion
FRPG Guru
Utoljára online: Nov 3, 2023 9:26:43 GMT 1
Jun 19, 2016 17:03:42 GMT 1
|
Witcher
Közzétéve: Oct 14, 2020 14:41:58 GMT 1
Post by Raion on Oct 14, 2020 14:41:58 GMT 1
Lethana Aria Amint belépsz a fogadóba nagy mozgolódás fogad. Mindenki (Értsd 4-5 ember) egy személy körül, aki épp most iszik bele a korsó sörébe. - Na akkor kezdem. Ugye jött az a Cidarisi lovag. – körbe tekint, hogy tisztában vannak-e vele, és mindenki helyeslően bólogat – Ő úgy gondolta megleckézteti a driádokat, ezét innen körülbelül egy órányi útra fel is vonult ellenük. A parancsnok kérésének eleget téve el is kísértük őt oda. Minden flottul ment, elkezdte a szövegét. – bele iszik a sörébe – Na de ezután jött a baj, már vártuk mikor kap egy nyilat a pofájába. Vártuk mikor zúdul rá nyílzápor. De nem ez történt. Nem bassza meg, nem ez. Ilyen pofátlan driádot még nem láttam, az a süket meg észre se vette, ott ordítottunk neki, hogy vigyázzon. Erre csak lökte tovább a rizsáját. És szerintetek mi történt? – megint kérdően körbe néz. – A driád… feldugta… a seggébe… a nyilat. A nyilat a seggébe. Értitek. Ennyire pofátlanok. – ismét bele iszik a sörébe – De ma alkonyatkor égni fognak a dögök. Ha nézni akarjátok, akkor itt lesz nem messze délre. Úgyhogy még egy kört és koccintsunk a mocsok driádok pusztulására. – kiált föl és lehúzza az utolsó kortyot is a korsójából.
|
|
RIPalmyra
Lelkes fórumozó
Hogy a füttyös fülemüle fürgén füttyögne a fütyidre
Utoljára online: Feb 25, 2023 8:19:14 GMT 1
Mar 30, 2017 19:09:35 GMT 1
|
Witcher
Közzétéve: Oct 14, 2020 19:04:34 GMT 1
Post by RIPalmyra on Oct 14, 2020 19:04:34 GMT 1
Türelmetlenül merengek a semmibe, és élvezem a meleget. Időnként a pult felé pillantok, az a vén csapos még mindig morcos rám. Az utánam érkezett alak láthatóan harcedzett. Ő se kapta meg a rendelését. Itt járok a gondolatmenetben, mikor előtűnik a szebbik pincérhölgy, és a pultnál kikéri az italaimat. Úton az asztalom felé kerüli a tekintetemet, nagy sajnálatomra. Sorra teszi le elém a rendelésemet, majd az utolsó tételnél a tálcára teszek nagyjából kétszer annyi pénzt mint szükséges lenne. -Egészségére uram! - mondja félszegen majd elindul a pulthoz. Én csak elmosolyodok és lepillantok az asztalra. Kopog a szemem és ki vagyok száradva. Rögtön meghúzom a sört és elégedetten körbenézek. Aperitifnek bevágom a töményet. Elég középszerű de most megfelel. A vacsorámat viszont pompásan sikerült elkészíteni, a királyok se esznek ilyen finomat. Pont megfelelő ideig volt sütve, és a pác is jól sikerült. Az utolsó falatoknál járok, mikor meghallom több ló dobogását, majd páncélok zörgését. Kinyílik az ajtó és rögtön hat ritka ronda fekete lép be. Utálom a Nilgaardiakat. Van velük egy madár is, én már csak így hívom a sisak végett is. Felszögeznek az egyik tartóoszlopra egy papírt, rajta valamiféle rajzzal, amit nem igazán látok. Cserébe csörömpöl annak a rohadt feketének a nehézpáncélja ahogy fel alá sétál. A nagy zaj miatt csak szemmel tudom követni ahogy a madár szóba elegyedik az ismeretlennel. Rövid és tömör volt a beszéd, két perc alatt el is tüntek. Amint bezárult az ajtó látszik hogy minden ember a fogadóban megkönnyebbül, kivéve az idegen aki ugyan abban a pózban maradt. Részegek végre elindultak a szoba fel és elcsendesült a taverna. Talán tudok lazítani egy kicsit. És figyelni az alakot mit lép. Hátradőlök és kortyolgatni kezdem a maradék söröm. Az első kortynál érzem hogy kevés lesz, intek is a pult felé hogy kérnék még egyet.
|
|
Aria
Szerepjátékok Istene
Szeresd ellenségeidet! Azzal kergeted őket az őrületbe.
Elfoglaltság: Elfoglalt
Utoljára online: Aug 13, 2023 7:55:28 GMT 1
Feb 23, 2016 21:54:48 GMT 1
|
Witcher
Közzétéve: Oct 14, 2020 19:36:47 GMT 1
Post by Aria on Oct 14, 2020 19:36:47 GMT 1
Lethana kissé gondterhelten hallgatja végig a férfi szavait. A driádok tettei annyira nem lepik meg - amióta Merelia eltűnt, ő már semmin nem lepődik meg velük kapcsolatban, és épp eléggé neheztel rájuk ahhoz, hogy nem túl pozitív hozzáállása is kissé kiszínezze a véleményét. Amikor azonban a férfi elér odáig, hogy alkonyatkor égni fognak, már megtorpan. Egyrészt, ő maga nem kegyetlen. A driádok tetteitől iszonyodik, helytelennek tartja, hogy gyerekeket és fiatalokat lopnak el a családjuktól, a barátaiktól, és a soraikban kényszerítik őket, de azért az erdejük felégetését nem tartja éppen jó megoldásnak. Emlékszik arra, hogy egy driád küldte neki az üzenetet is a nyílon... volt benne annyi szánalom, hogy írjon valamit egy nővérnek, aki elvesztette a húgát, még akkor is, ha az övéi voltak felelősek érte, tehát nem lelketlen szörnyetegekről van szó. Másrészt ott a sokkal személyesebb ok: ha van esélye visszakapni Merit, ha nem ölték meg, ott van az erdőben, a driádokkal, ahogy annak a férfinek és a nőnek a lánya is. Ha felégetik az erdőt, ha sikerül felégetniük, akkor odaveszhet, azt pedig képtelen lenne elfogadni. A fogadós csak a szemét forgatja, ahogy Lethana semmit nem kérve, ugyanolyan siettséggel, ahogy érkezett, távozik is. Ha eddig nem volt biztos, most már nem kételkedik, hogy követnie kell a katonákat... de sejti, hogy nem sokat adnának egy félelf könyörgésére. Tehát más utat kell találnia, és ez csak egyet jelenthet - be kell lépnie az erdőbe, annak ellenére, hogy a józan esze egészen eddig arra sarkallta, ne tegye.
|
|
Raven
Szerepjátékok Istene
Mindenkit szeress, ne sokban bízz, Ne bánts senkit,
Elfoglaltság: Mesélést & Játékot vállal
Utoljára online: Nov 4, 2024 22:25:09 GMT 1
Jun 2, 2017 19:12:16 GMT 1
|
Witcher
Közzétéve: Oct 14, 2020 19:51:46 GMT 1
Post by Raven on Oct 14, 2020 19:51:46 GMT 1
#s://i~pinimg~com/564x/88/ac/ef/88acef9b4c2f285229a401707fc6c699~jpg Dirrena… Ezt nem hiszem el. Először bosszúsan összehúzom a szemöldököm, de végül teljesen nyugodtan sikerül válaszolnom, a nőnek.
-Biztosíthatom nincs semmilyen problémánk ezen a téren.- Válaszolom mosolyogva, egy kicsit még talán túl vidám is lesz ez a mosoly.- Olyan gyakran öleljük át egymást ahányszor lehetséges, és minden alkalom éppen olyan csodálatos, mint az előző. Dirrena csak aggódik, hogy még nem született gyermekünk.- Itt egy kicsit azért elengedek a mosolyból, a szemem csillogása is megfakul egy kicsit. Mert nézünk szembe a tényekkel. Nekünk nem is lesz soha gyermekünk. És ennek ráadásul egyedül én vagyok az oka.
Ahogy a rövid beszéd véget ér, mindenki tapsol, én is csatlakozom a tapshoz, habár közel sem olyan lelkesen, mint a legtöbben. Miért megy Othrid újra északra és mit fog ez jelenteni nekünk? Végre sikerül meg találnom Vraick-et és oda mennem hozzá. De szinte azonnal jön is egy komornyik, hogy magával vigye.
-Mindjárt jövök kedvesem.- Mondja és megcsókol. Nem akarom, hogy elmenjen, talán csak az előbbi beszélgetés, de nem akarok egyedül maradni. Elkapom, a kezét mikor elfordulna, visszanéz, de végül is tudom, hogy el kell engednem. Rá mosolygok és visszahúzom még egy rövid csókra. Aztán hagyom, had menjen dolgozni.
Elveszek egy kupa bort az asztalról, és bele kortyolok. Közben a férjemet figyelem, látom a tekintetén, hogy valami komolyról van szó. Kíváncsivá tesz a levél tartalma, de az ilyesmit már megtanultam elfojtani. Az ember egy idő után hozzá szokik az ilyen titkokhoz. És ő sosem beszélt sokat a munkájáról, nehogy veszélybe sodorjon. A gondolataimból ismét Phenne rángat ki. -Ugyan semmi baj. Nincs miért aggódnod. Biztos vagyok benne, hogy Dirrena egy kicsit szörnyűbben írta le a helyezetett, mint amilyen, de biztosíthatlak, már most alig várom, hogy haza érjünk. – Valahogy rossz érzésem van ezzel a meglepetéssel kapcsolatban, de talán csak Dirrena jelenléte miatt vagyok idegesebb, mint szoktam. A nő esze, szellemessége és találékonysága, ami néha meglepő kegyetlenséggel és gyakorlatiassággal párosult, az elején nagyon rokonszenves volt, mostanra viszont félelmetessé vált. Túl éles a szeme és az esze ahhoz, hogy bármi elkerülje a figyelmét. De hagyom, hogy a nő belém karoljon és elvezessen. Még félszegen Vraick felé mosolygok, jelezem neki, hogy nemsokára visszajövök.
A meglepetés valóban meglepetésként sikerül. Elkapom a nőt mielőtt a földre esne lehajolok vele és lefektetem őt. Dirrena. Vajon tud mindenről vagy csak ki akarta deríteni miért kerülöm a tükröket? Biztos, hogy ez a meglepetés nem véletlen, és biztos, hogy benne volt a keze. Az nem is biztos, hogy számít, hogy tud-e mindenről, vagy csupán próbálkozott. A nő az ölemben lélegzik, csak túl sok volt neki, amit látott. Na ha még tudná a többit. Leteszem teljesen a földre és felállok. Dirrenát keresem a szememmel, dühös vagyok, de nem akarom bántani csak látni, akarom. Amikor megjönnek, az őrök hazudhatnék nekik, mondhatnám, hogy az egész egy átok műve, de nem mondhatnám ezt Vraick-nek többet nem. És nem tudnék együtt élni, ha hallanám, ahogy szörnyetegnek hív. Eszembe jut Talgar. Elfutok az örök között nem nehéz őket arrébb löknöm. Megkeresem, a kijáratot végi szaladok a vendégek között, de ahogy sikerül elhagynom a házat és nem lát vagy nem figyel senki füsté válok. A lehető legrövidebb úton megyek haza. Ebben a formában ez alig pár perc. Egy ablakon át repülök be. És össze is kuporodok alatta. Átölelem felhúzott térdeimet, sírnék de... Miért? És nincs is rá erőm.
Kell egy perc, hogy összeszedjem magam. Összepakolok néhány dolgot, előveszek egy utazó ruhát aztán a fiókokban pennát és papírt keresek és neki állok megírni a búcsúlevelem. Először nehezen találom a szavakat, hogyan valljon be valaki tíz évnyi hazugságot és búcsúzzon el egyetlen levélben valakitől, akit elméletileg tisztel és szeret? De tudom, hogy muszáj.
„ Drága Vraick
Már rég tartoztam neked ezzel a levéllel. Nem is, ezzel a vallomással. Sajnálom, hogy egyben ez lesz a búcsúm is. A mai este után már biztosan tudom, amit egy ideje sejtek már. Akármilyen szép volt is, és akár menyire jobbá is tette a világotokat a veled töltött idő, nem maradhatok itt tovább. Mindig figyeltél rá hogy megvédj és ne ránts magaddal de valójában az én titkom sokkal veszélyesebb. Már az esküvőnk napján el kellet volna mondanom neked az igazat, de nem tudtam volna együtt élni azzal ha szörnyetegnek nevezel. Életem több száz éve alatt mióta a ti világotokat járom, a szférák együt állása óta ez a tíz év volt talán a legédesebb. De attól félek ez most véget ért.
Ime a vallomásom hát. És tudom furcsán fog hangzani, jól tudom, mit gondoltok itt a hasonló lényekről. Vámpír vagyok. Nem Bruxa vagy alp, vagy ezekhez hasonló alacsonyrendű lény. Én ugyanúgy érzek, és ugyanúgy gondolkodom, mint ti. Így minden szó, minden tett igaz volt. Ezt tudnod kell. Még akkor is, ha nem hiszed el nekem.
Arra kérlek, ne keres, semmilyen okból. Ahogy elég tapasztalatom van, abban hogyan tűnjek, egynek közületek, elég van ahhoz is, hogy ne találhass meg, se te, se akárki, akivel keresni próbálsz. Mindkettőnknek jobb lesz, ha elengedsz. Elfelejtesz. Habár én sosem foglak.
Öröké szeretlek Willow”
Összezárom a levelet és lepecsételem a viasszal, a hálószoba ablakkeretén hagyom, amelyikről az udvarra a fűzfára látni, biztos vagyok benne, hogy meg fogja találni.
Még utoljára leülök, az ágyra magamhoz szorítom a párnát és körülnézek. Aztán átöltözök, felkötöm a hajamat és elindulok. Még nem tudom, hogy merre, talán vissza északra.
|
|
Raion
FRPG Guru
|
Witcher
Közzétéve: Oct 15, 2020 10:15:27 GMT 1
Post by Raion on Oct 15, 2020 10:15:27 GMT 1
Royce&Aleena Mocsok Lyzy04Mikor leérkeztek a tiszt végigmér titeket, főleg Aleenát. - Semmi köszönés? Semmi üdvözlés? Csak így? Ilyen modortalan vagy Royce? – teszi fel a kérdéseket – De mindegy is nem emlékszel rám. Hogy is emlékeznél egy egyszerű katonára. Aki épp akkor volt őrsében. – hangja elhalkul. Elindul felétek, majd másfél méterre megáll. - Csinos kis nőtt szedtél össze. Kár is lett volna, ha az a kikimór királynő megöl. – sóhajt egyet – És akkor most nem tudtunk volna találkozni. Úgy hogy köszönöm… hölgyem. – enyhén bólint Aleena felé. Pár pillanatnyi kínos csend után jelez az embereinek. Tíz leszáll a lováról és közelebb jönnek, a többiek a lovon teszik ugyan ezt. - Gondoskodjanak róla, hogy senki ne zavarjon meg minket, amíg négyszemközt beszélünk. – - Igenis Tábornok! – A katonák mindenkit kizavarnak a fogadóból, még a szobákból is, és jó öt méteres körzetben körülötte is elzavarnak mindenkit. Aleenát is arrébb kísérik (Ha ellenkezik, akkor rángatják) Két katona be áll kintre az ajtó mellé. - Tessék Royce, csak utánad. – mutat az ajtó felé a tiszt RoyceMiután bementetek és helyet foglaltatok a tiszt előre támaszkodik, összekulcsolja a kezét. (Már amennyire egy páncél kesztyűben lehet), és úgy nézz téged. - Még most sem? – kérdezi érdeklődve – Shajj… Igaz mit is várok, hisz nem most volt. – mondja csalódottan. – De nem is ezért vagyok itt. Hanem azért, mert van egy megbízás. A régi szép idők emlékére. Emhyr var Emreis, Az ellensége kurgánján táncoló fehér láng megbízásából. Remélem, megtisztelve érzed magad? – kérdi mosolyogva. – Hiába mondtam négy éve, hogy téged bízzunk meg ezzel. – csóválja a fejét – Neki jobban tetszet az a fehér hajú. De hibákat mindenki követ el, nem de bár? – Fel áll az asztaltól, és el kezd ide oda sétálgatni. - Nehéz volt téged megtalálni, vagy is nem most nehogy félre értsd most könnyű volt, hanem régebben évekkel ezelőtt. Kíváncsi voltam merre lehetsz, mivel mély nyomot hagytál bennem, akkor. Mikor is találtalak meg? – teszi fel magának a kérdést. – Á, meg van 15 éve. Bizony 15 éve figyellek mindenegyes nap, minden egyes percében. Kár lenne nyomodat veszíteni, főleg, ha ilyen jó munkaerőnek számítasz. – megáll és gonosz mosollyal az arcán figyel - Ó, a lényeget majd elfelejtettem. Itt ez a levél. – ledobja eléd az asztalra. – Ez biztosítja azt, hogy könnyen el juss a nagykövethez, aki a megbízást adja majd. Nélküle is menni fog szerintem, de a kellemetlenségek el kerülése véget, ne veszítsd el. És amúgy Cintrába kell menned… mennetek. – a végét kissé keserűen mondta. Még mielőtt kiment volna, oda ment melléd. Bal kezével az asztalra támaszkodott, jobb kezét pedig a hátad bal oldalára tette, ahol a billog van. - Remélem nem kell csalódnom benned, mert ha igen el fogom érni, hogy sikítozzál. – mondja fenyegetően, majd a bal kezével elhúz két darab vaják medált és eléd emeli. – Ők tudnának mesélni. – egy farkas és egy macska medál. – Úgy hogy csak szépen. – ahogy befejezte elrakta a medálokat és ki ment az ajtón. (A levélben az áll, hogy te a nagykövet hivatalos vendége vagy és ne szarozzanak veled.) AleenaHosszú percek telnek el mióta Royce és a tiszt bementek a fogadóba. A katonákon és rajtad kívül láthatóan senki nincs a fogadó közelében. A katonák elég látványosan néznek téged. (Szerintem nem akarod, hogy leírjam a gondolataikat) Mikor a tiszt kijön az ajtóban álló katonák is utána mennek. Ekkor egy fiú jön elő a házak közül (kb 14-15 éves). A tiszt észre veszi, és oda megy hozzá, majd átnyújt neki egy farkas vaják medált. - Ahogy megegyeztünk. – mondja jól hallhatóan. A fiú mosolyogva fogadja az ajándékot, majd eltűnik a házak között. Miután felült a lovára egy hosszú pillantást vett Aleenára, majd egy ravasz mosoly után távozik és vele együtt a többi katona is. Royce&AleenaHosszú percek telnek el csendben, míg visszatér az élet a faluba. Mindenki rémülten jön elő, de megkönnyebbülnek, amint észreveszik, hogy a Nilfgaardi katonák elmentek.
|
|
Mocsok
FRPG Guru
Ismerd el a hibáidat, s temesd el őket illően - különben visszajönnek kísérteni.
Utoljára online: Jun 28, 2021 15:03:58 GMT 1
Feb 23, 2016 19:32:07 GMT 1
|
Witcher
Közzétéve: Oct 15, 2020 12:43:42 GMT 1
Post by Mocsok on Oct 15, 2020 12:43:42 GMT 1
#s://i~pinimg~com/564x/3a/1d/a5/3a1da5ff3d62e872d6f62952954bb980~jpg Csupán állt ott felszegett állal, sötét és fenyegető tekintetét a tisztre szegezve. Csendben és rezzenéstelen arccal hallgatta a katona mondandóját. Royce tényleg nem emlékezett a férfira. Miért is emlékezett volna? Elvégre nem ő volt aznap este a célpont, mégis kezdte bánni, hogy nem fejezte le az összes őrt... "Nilfgaardi hírszerzés... utálom..." Gondolta magában, miközben ugyan azzal a dacos tekintettel figyelte a parancsnok beszámolóját Royce eddigi kalandjairól. Még akkor sem mozdult mikor a tíz katona közeledni kezdett feléjük. Sőt hagyta, hogy elhaladjanak mellettük és kiürítsék a fogadót. Nem volt oka támadni. Nem érezte rajtuk az intenzív vérszomjat és idegeskedést amit érezni szokott mielőtt nekirontanának. Türelmesen várta, míg az épület kiürül, majd szó nélkül követte a tábornokot, ám mielőtt még belépett volna az épületbe, gyilkos és vérfagyasztó tekintetét az Aleenát kísérő katonákra szegezte.
Végül vonakodva, de helyet foglalt az asztalnál, közben pedig egy pillanatra sem vette le tekintetét a tisztről. Figyelmesen hallgatta végig a férfi mondandóját, ám mikor az felállt az asztaltól Royce olyat tett amit tőle ritkaságnak számított. Beleszólt egy monológba. - A császár hibázik? Bátor kijelentés... Látom nem félsz a kötéltől. Morogta nyersen, majd a tábornok reakciójától függetlenül szó nélkül hagyta hadd folytassa azt mibe belekezdett. Túl sokat beszélt. Royce kezdte úgy érezni szándékosan húzza az időt, hogy elterelje a figyelmét valamiről. Ezért a vaják érzékeire hagyatkozva igyekezett odafigyelni minden gyanús neszre, vagy szagra, de úgy tűnt mégsem próbálkoznak semmivel. Szokatlan hozzáállás a nilfgaardiaktól... Mikor a levél az asztalra került, rá sem pillantott csupán bal kezével elhúzta, az asztallapról, majd becsúsztatta az egyik övén lévő kis táskába. Végül a férfi befejezte, ám mielőtt még távozott volna az épületből Royce mellé lépett. A szobát szinte átjárta a rosszindulat. Mikor a katona a kezét nyújtotta a vaják felé, az megragadta karját és megszorította a páncélos kezet, majd odafordította fejét és egyenesen a nilfgaardi szemébe nézett. Nem szólt semmit. Ha a tábornok nem próbálkozott tovább Royce eleresztette kezét. Felfigyelt a vaják medálokra. Eddig is tudta, hogy veszélyes fickóval volt dolga, de ezen a ponton már nem aggódott különösebben. Ha meg akarnák ölni már rég halott lenne. A vaják felsóhajtott és még csak oda sem pillantva várta ki míg a nilfgaardi elhagyja az épületet. - Va faill... Tette hozzá az orra alatt morogva.
|
|
Lyzy04
Írónövendék
"Sunsets are proof that endings can be beutiful too"
Utoljára online: Apr 12, 2023 16:25:15 GMT 1
Apr 29, 2020 13:23:55 GMT 1
|
Witcher
Közzétéve: Oct 15, 2020 16:58:03 GMT 1
Post by Lyzy04 on Oct 15, 2020 16:58:03 GMT 1
#s://cdn~discordapp~com/attachments/721325260019990540/762391091043368990/Aleena_of_Kovir2~jpg A nilfgaardi tiszt stílusa kissé irritálta Aleenát, és ezt nem leplezte. Szemei szikrákat szórtak, már-már látni lehetett bennük a lángokat. Mikor mindenkit elűztek a közelből, valamint elválasztották kettejüket, aggódni kezdett. Royceért és magáért is. Mi a francot akarnak?! Pont elkapta a Vaják tekintetét, még mielőtt bezárkóztak volna. A férfi igen ridegen és fenyegetően nézett a katonákra kik a varázslónőt kísérték, ez valamelyest megmelengette a szívét. Aggódik értem! Asszem... De ez a kislányos fangörcs nem tarthatott sokáig, ugyanis a percek soká nyúltak, amikben nem lehetett társa mellett. Félt, hogy valami baj történik, így érzékei a maximumon működtek. Minden apróbb rezzenésre moccant, folyamatosan próbált „átlátni” a falon, érezni, hogy mi van ott. Emellett persze észrevette, hogy a feketék őt stírölik, ez pedig kissé kényelmetlen helyzetbe hozta. Összébb húzta magát, karjait összefonta mellkasa előtt, fejét kissé lehajtotta és csak Royce-on járt az esze. Honnan ismeri? Miért tud a kikimórról? Ki ez a fickó? Mit akar Roycetól? Tudni akarom! Majd szétvetette az ideg, mikor is végre kinyílt az ajtó, a tiszt pedig kilépett rajta, nyomában a Vajákkal, ki azon kívül, hogy roppant idegesnek látszott, ép és egészséges. A nő még látta, ahogy a katona egy medált nyújt egy fiúnak az utcán. Összehúzta szemét, nem értette, hogy mi történik. Megvárta, míg minden katona eltakarodik, majd csak utána szólt Roycehoz. Közelebb lépett hozzá, egyrészt, hogy megsimíthassa karját, másrészt, hogy suttoghasson.
-Indulunk? –kérdezte tömören, miközben egyenesen a szemébe nézett a férfinak. Ő láthatta benne, hogy kérdések gyötrik, illetve, hogy még mindig aggódik. Olyan keveset beszél a múltjáról… Olyan keveset tudok róla. Néha még most is úgy érzem, hogy idegen számomra… Egy számomra nevetségesen fontos idegen… Ahj, hogy lehetek ekkora nyomorék? Pont azt az egyetlen embert szeretem, akit nem kaphatok meg… Mondjuk így is csoda, hogy még mindig nem küldött el… Pedig már 15 éve annak, hogy vele vagyok. Már 15 éve… Nem voltak számára idegenek ezek a gondolatok. Ezek is 15 éve kísértik. Újra, újra, meg újra átgondolja, hogy mégis mi értelme olyasvalakit szeretni, aki ezt nem viszonozza. Mi értelme olyan férfi után sírni, aki tán egy könnyet sem ejtene ellenkező esetben. Vajon mit érzett, mikor eltűntem…? Vajon hiányoztam neki? Aggódott értem? Haragudott rám? Egyáltalán… Gondolt rám? Visszavárt? Megint előtörtek azok a kérdések, melyek a Soddeni csata idejében sem hagyták aludni. Leena becsukta szemét és mélyet sóhajtott. Kétségektől eltorzult arca kisimult ’s finom mosoly került helyére, melyet Royce már nagyon jól ismerhet. Ez az a mosoly, amit mindig akkor lát, mikor társa ránéz. Rá, nem másra. Ezt mindig is csak ő kapta, csakis ő. Biztos észrevette már, hisz mindent megfigyel, de talán nem tulajdonít neki túl nagy jelentőséget.
-Menjünk innen. –mondta lágyan, ám mégis határozottan a nő. Beszélni akart végre a férfival a lehető legkellemetlenebb témában. Eljött az ideje, hogy kihúzzon belőle pár olyan dolgot, amit egyáltalán nem akar elmondani. Míg cuccaikat pakolták össze az egyetlen kérdése a „Még mindig Cintra a cél?” volt, a maradék időben mélyen a gondolataiba merülve hallgatott. Azt hittem, hogy már beletörődben a dologba… Akkor miért kattogok megint ezen? Még 15 év után is… Mire észbe kapott, már az utat rótták. Megvárta, míg tisztes távolságba kerülnek, majd nagyot sóhajtott.
-Royce… -mondta bizonytalanul, egész halkan, szinte félve, miközben megállt egyhelyben- Tudom, hogy nem szeretsz a múltadról mesélni… Épp ezért sosem kérdeztelek róla. De… -ekkor már rá is néz- De most már tudni szeretném… Nem… Tudni akarom, hogy mi közöd van Nilfgaardhoz. Honnan ismer az a tiszt? Mit akarnak tőled? Miért van a hátadon a billog? Bocsáts meg, amiért ilyen erőszakos vagyok, de arra kérlek, hogy bízz meg bennem és legalább ezt mondd el… -arca egész elkeseredett, könyörgő- Kérlek… -ismételte meg még inkább esdekelve- Bízz bennem…
Kezei idegesen ökölbe szorítva a combja oldalán lógtak, teste teljesen megfeszült. Fél. Fél, hogy a férfi rossz néven veszi kotnyeleskedését, vagy, hogy valami egyéb rossz következik. Feszengve várja Royce válaszát.
|
|
Gresh550
Írónövendék
"A sense of humour is the only divine quality of man" - Arthur Schopenhauer
Utoljára online: Nov 11, 2024 19:52:46 GMT 1
Jun 9, 2020 18:53:23 GMT 1
|
Witcher
Közzétéve: Oct 15, 2020 17:22:43 GMT 1
Post by Gresh550 on Oct 15, 2020 17:22:43 GMT 1
Az ételt várva hallgatom ki miről beszél. A sarokban ülő férfi épp a pincérnőt próbálja elcsábítani ami egy halvány mosolyt csal az arcomra. A nő kissé kellemetlenül érezheti magát mivel annyira nem tudja hol van, hogy neki is megy egy asztalnak visszefele. Aztán a fazon egy fa dobozkát húz elő amiben elkezd kutatni. Fémes hangok hallatszanak irányából. Aztán megjelenik a pincér a rendelésemmel. - Köszönöm! - pillantok fel rá, majd fizetek. Nekiállok enni-inni, majd egy idő után hangokat hallok kintről. Közeledő lovak hosszan és nehezen elhúzódó, dübörgő hangja az. Valószínűleg páncélozott példányok, ami azt jelenti hogy katonák jönnek. Nem sokkal később páncélos Nilfgaardiak lépnek be az épületbe. Az egyikük, egy díszesebb páncélban lévő előhúz egy papirost amire tekintve megbizonyosodik valamiről, majd körülnéz a kocsmában. Int a társainak és elindul felém. Megszólít, én pedig felnézek rá. Időt se hagy arra hogy válaszoljak, így csak egy biccentéssel üdvözlöm. Elém dob egy levelet, amit széthajtva egy elég rövidke leírást találok arról, hogy Cintrában valami megbízó vendéglátását élvezem, és valamiféle munkája van nekem. Miután közli hogy ott tudom meg a többi részletet egy halk felmordulással jelzem, hogy értettem. Aztán sarkon fordulnak és el is mennek. Feltápászkodok, leküldöm a söröm maradékát majd letörlöm a habot a szakállamról. - Fasza. Akkor útra fel. - mondom magam elé. Zsebrevágom a levelet és körülnézek még egyszer, majd kisétálok az épületből. Elővezetem a lovam, s elindulok a legrövidebb úton Cintra felé. A legközelebbi településen pedig majd bemegyek feltölteni a készleteimet.
|
|
Raion
FRPG Guru
|
Witcher
Közzétéve: Oct 16, 2020 9:15:10 GMT 1
Post by Raion on Oct 16, 2020 9:15:10 GMT 1
Erdan Gresh550 Miközben vezeted ki a lovad az istállóból, az idősebb nő ki jön hozzád. - Jó Uram! Biztos útra kell így éjnek éjjelén? Miért nem marad itt reggelig? Olcsóak és rendezettek a szobáink. Jobb a vándornak reggel kipihenten tovább indulni. – mondja neked mosolyogva. (Ha vissza mész veheted úgy, hogy megkapod a szobát, és felvezetnek oda.) Malidheim Kilian RIPalmyra A katonák után a Vaják is távozik. Szemmel láthatóan ezt az idősebb nő nem akarja és utána megy. A testbeszédedből a fogadós már tudja, miért intesz, ezért már tölti is az újabb korsót. A fiatal nő már hozza is az újabb nedűt. Ugyanazt a zavarodott arcot vágja, mint eddig. Mikor majdnem oda ért megbotlik, de csak annyira, hogy kibillent az egyensúlyából, és megtámaszkodik a balválladon. A korsó tartalma szerencsére nem ömlött. De a lány olyan vörös lett hirtelen, mint a pipacs. El kapja a kezét, gyorsan lerakja az asztalra a korsót, és már rohan is el.
|
|
Pandora
Lelkes fórumozó
Minden emberi félelem alapja: egy korábban becsukott ajtó - félig nyitva.
Elfoglaltság:Elfoglalt
Utoljára online: Jun 21, 2023 19:03:29 GMT 1
Feb 19, 2018 20:53:43 GMT 1
|
Witcher
Közzétéve: Oct 16, 2020 13:55:14 GMT 1
Post by Pandora on Oct 16, 2020 13:55:14 GMT 1
Aayla csak magában dohog az őr makacsságán. Esze ágában sincs a szabad ég alatt éjszakázni. Nem erre készült fel, és valószínűnek tartja, hogy húga is hasonlóképp vélekedik. A lovak miatt még csak besurranni sem tudnak, márpedig őket nem hagyhatják a városfalon kívül. Mikor hallótávolságon kívül kerültek az Őrtől, Faye-hoz fordul. – Megegyezhetünk abban, hogy nem alszunk idekint, igaz? – kérdi, a hangján pedig hallatszik, hogy forgat valamit a fejében. Egek, csak működjön!
Faye majd felrobban az idegtől, mikor nem engedik be őket. Már épp szólásra nyitja a száját, hogy leordítsa az Őrt, mikor nővére megfordul, és csendben elsétál. Faye hitetlenkedve néz utána, de azért megindul. Én biztosan nem alszom a szabad ég alatt, ezt Aayla sem várhatja el tőlem, gondolja magában. Mikor Aayla felé fordul, és felteszi az egyértelmű kérdést olyan hangnemben, mint akinek van terve, Faye kajánul elvigyorodik. – Végre valamiben egyet értünk. Na, és mi a terved, amivel anélkül bejutunk, hogy a fél várost felverjem?
– Oh, biztos vagyok benne, hogy át tudnád törni a kaput - feleli, és megvonja a vállát, majd az őr felé pillant. – Ez is csak egyszerű férfi. Ha elég ideig lefoglaljuk, azt hiszem, el tudom bájolni.
– Azt hiszem az elterelést rám bízhatod! – Végignyalom a szám, ahogy meghallom a távoli mennydörgést. – Még a természet is a mi oldalunkon áll. – Gyorsan átszellemülök, és futólépésben indulok vissza a kapuhoz.
– Bíztam benne, hogy nem kell győzködjelek – feleli mosolyogva, és követi szemével a húgát. Tudja, hogy Faye alighanem hamarabb kihúzza magát a csávából, minthogy ő reagálni tudna rá, de azért aggódik kicsit a lányért. Mikor húga odaér az Őrhöz, lehunyja a szemét, és igyekszik csak arra a bizonyos varázsigére koncentrálni, amire most szükségük lesz.
Menet közben Faye még gyorsan kigombolja az ingét éppen csak annyira, hogy láthatóvá tegye kerek domborulatait. Előveszi legártatlanabb arcát, amikor odaér. - Kedves őr uram! Kérem fontolja meg még egyszer! Csak nem hagy kint két törékeny fiatal hölgyet ilyen időben! - Itt kétségbeesett tekintettel rebegteti a szempilláit. - Nincs hová mennünk, és egy ilyen vihar még edzett férfiembereket is próbára tehet menedék nélkül. - Mellkasa előtt összefonja a karjait, és remeg is hozzá, mintha fázna, közben pedig megemeli a melleit amennyire csak lehet. Magában pedig unszolja Aaylát hogy haladjon már. Faye enyhén oldalra billenti a fejét és kiskutya szemeivel néz az őrre. - Kéreeeeem!
Aayla szokatlanul könnyedén ráérez a föld monoton vibráló energiára. Még tanuló idejében rengeteget küszködött az annak kinyerésével. Vannak dolgok, amiket a tehetséggel szemben a szorgalom képtelen pótolni, Aayla pedig mindenkinél jobban tudta ezt. Éppen ezért volt még számára is meglepő, hogy pont a föld eleme az, amely a leginkább passzolt hozzá. A föld megbízható folytonossága és örökös megléte, a belőle áradó nyugalom nagyon is illett Aayla visszafogott jelleméhez, de így is rengeteg időbe telt, hogy irányítása alá vonhassa a belőle nyert energiát. A varázsige nem igényel sok mágiát, a megfelelő célpont megtalálását pedig nagyban könnyíti húga jelenléte. Nem is igazán elterelésként van rá szüksége – bár tény, hogy Faye küllemével annak sem volt utolsó –, hanem amolyan iránytűként szolgál számára, segített neki abban, hogy ráleljen az őr elméjére. Mikor eléri a férfit, és már szinte a kezei közt érzi a tudatát, megragadja azt, kiejti a varázsigét, amivel az irányítása alá vonhatja, ha sikerül neki.
|
|
Mocsok
FRPG Guru
Ismerd el a hibáidat, s temesd el őket illően - különben visszajönnek kísérteni.
Utoljára online: Jun 28, 2021 15:03:58 GMT 1
Feb 23, 2016 19:32:07 GMT 1
|
Witcher
Közzétéve: Oct 16, 2020 19:19:19 GMT 1
Post by Mocsok on Oct 16, 2020 19:19:19 GMT 1
#s://i~pinimg~com/564x/3a/1d/a5/3a1da5ff3d62e872d6f62952954bb980~jpg - Indulunk... Felelte a lánynak. Nem tudta elkerülni, hogy ne nézzen a szemébe. Nagyot sóhajtott. A vaják már ekkor tudta mire számíthat. Aleenának túl őszinték voltak a szemei. Nem rejtette véka alá a szándékait soha. Éppen ezért teljesen kiszámítható volt Royce számára, mégsem tudta ezért megvetni a lányt. Lehajtotta fejét, még inkább az arcába húzta csuklyáját majd az istálló felé indult. Amilyen gyorsan csak tudta felnyergelte éj-fekete nilfgaardi harci ménjét, Bregot. Végigsimította a ló nyakát, majd felhuppant a nyeregbe. Megvárta míg társa is így tesz, majd egy bólintással helyeselt a nő kijelentésére és megsarkalta lovát ezzel indulásra ösztökélte azt. Az istállóból kiérve az állat gazdája gesztusaira reagálva szoldi ügetésbe kezdett egyenesen az északra vezető út felé. Royce arcát csuklyája mögé rejtette. Szándékosan kerülte az időközben előbukkanó falusiak tekintetét. Miután a falu eltűnt a horizonton az éj-fekete hátas lassítani kezdett gazdája unszolására, míg végül lustán nem baktatott a poros országúton. "Royce. Royce. Royce." Visszhangzott a fejében saját neve, Aleena hangján, közben pedig feltűnt, hogy a mellettük baktató ló megállt. A vaják nagyot sóhajtott. Megállította hát saját hátasát is, majd hátravetett csuklyáját és a nőre pillantott. Rezzenéstelen arccal hallgatta végig a lány mondandóját. Még a szeme se rezzent. Mintha csak egy álarcot viselt volna. Ennek ellenére Royce agya járt és talán életében először kétségek gyötörték. Mégis miért érezte úgy, hogy tartozik a lánynak azzal, hogy felfedi előtte múltját? Senki előtt nem érezte ezt kötelességének, most mégis kételkedett. Behunyta szemét és hátradöntötte fejét. - Hogy mi közöm nilfgaardhoz? - Felelte végül hosszas csend után. - Az ellenségei kurgánján táncoló fehér láng... Így nevezik a császárt, de a kaszás aki a sírba tette őket névtelen a történelem számára. Akárcsak én. Kinyitotta szemét, majd egyenesen a nő szemébe nézett. Csupán rövid ideig nézte a csillogó zöld szempárt, majd visszafordult és ismét megsarkalta lovát.
|
|
Lyzy04
Írónövendék
"Sunsets are proof that endings can be beutiful too"
Utoljára online: Apr 12, 2023 16:25:15 GMT 1
Apr 29, 2020 13:23:55 GMT 1
|
Witcher
Közzétéve: Oct 17, 2020 0:28:03 GMT 1
Post by Lyzy04 on Oct 17, 2020 0:28:03 GMT 1
#s://cdn~discordapp~com/attachments/721325260019990540/762391091043368990/Aleena_of_Kovir2~jpg Royce csupán egy talányban válaszolt, ám Aleena értette. És azt is tudta, hogy a férfi meg az ő szándékait, érzéseit érti, mégsem reagált semmit. Jobb ez így... Csak sóhajtott, kissé megkönnyebbült, amiért végre mesélt valamicskét a múltjáról.
-Köszönöm, hogy elmondtad...- válaszolta halkan a nő- Így már értem... Azt hiszem. Tényleg köszönöm... Ezután egy kis ideig csöndben maradt.
-Mi a feladatunk?
Ha válaszolt, nem fűz hozzá semmit, csak saját mondandójába kezd.
-Mesélhetek valamit, vagy most nem szeretnéd...? Jó, hülye kérdés, bocs... Szóóval előzőleg mikor nem voltam pár napig, akkoe felkutattam a vérszerinti apámat... Illetve a leszármazottait. Volt 2 féltestvérem, mindkettő meghalt már, de a gyerekeik még élnek meg azok gyerekei. Ellátogattam a sírjukhoz is mindegyiknek... Sokat tudtam meg apámról. Egy nemes úr volt nagy birtokkal és vagyonnal, meg jó pár szeretővel. Nem anyám volt az egyetlen nő... Szóval van még pár rokonom a világban valahol. Egyébként eléggé megleptem őket. Óh, a hivatalos családnevem így Schooka. Aleena Schooka. Nem mintha sokat számítana. Viszont örököltem pénzt! Egy zsák aranyat, hogy egyszerűen fogalmazzak. Apám nem volt rossz ember... Annyira. Mint megtudtam, akkor bukott le anyám, hogy nem a férjétől van a gyerek, mikor apám épp pénzt küldött neki, hogy engem eltarthasson. -sóhajt, mély levegőt vesz- Bár ismertem volna életében is...
Ezután végre elhallgatott és csak egy-két perc után szólalt meg. -Megint sokat fecsegek... Sajnálom...
Hangja bocsánatkérő, kissé fájdalmas is talán. Néha elszégyelli magát amiért folyton jár a szája.
-Nem akarlak untatni, mégis megállás nélkül pofázok... Bocsáts meg. -a végét már csak suttogja- mindenért. Nem először, de nem is utoljára kért bocsánatot ezen okból. Valójában igen gyakran hibáztatja magát különböző okokból, de mindezt már megszokta. A folytonos kétely és vágyakozást, melyek sokkal fájdalmasabbnak bizonyultak, mint valaha is remélni merte. Néha sírva riadt fel az éjszaka közepén, de Royce közelsége mindig megnyugtatja. Sokszor fel sem ébred rá, olyan halkan és titokban tudja elmorzsolni könnyeit. Megpaskolta lova nyakát, majd a távolba nézett.
-Hamar Cintrába érünk...
|
|
Bratti
Szerepjátékok Császára
"Ez a világ kegyetlen... De egyben gyönyörű is." - Mikasa Ackerman
Elfoglaltság: Mesélést & Játékot vállal
Utoljára online: Nov 16, 2024 22:42:12 GMT 1
Feb 23, 2016 19:50:58 GMT 1
|
Witcher
Közzétéve: Oct 17, 2020 19:42:36 GMT 1
Post by Bratti on Oct 17, 2020 19:42:36 GMT 1
#s://i~pinimg~com/564x/71/bc/aa/71bcaafd3437cbd0739b8e37799ca47f~jpg El sem tudom hinni, hogy ennyire pancser legyen valaki. Mekkora pofa egy ilyen gyökérnek! Forgatom magamban a szemem, majd célba ér tervem. Felvihogok. Ez marha jó! Bár arra nem számítok, hogy azonnal elmenekülnek a gyáva férgek. Lebiggyesztem az ajkam, megrántom a vállam a testvéreim felé. - Bocsi… Elrontottam a bulit... - mondom, majd mikor közelebb megyek és eléjük érek, látom, betalált a vicc, szóval teátrálisan meghajolok. - Köszönöm, köszönöm, hölgyeim! Jöjjenek vissza a holnap esti show-ra is! – intek szélesen a kezemmel, majd intek annak a testvéremnek, akivel együtt kezdünk. - Na, gyere, menjünk őrködni. Biztos vagyok benne, hogy nem hagyják annyiban ezt, ennél büszkébbek az emberek… De itt mi vagyunk előnyben, szóval én nem aggódom miattunk – vigyorodom el kissé rosszcsontosan, majd elugrándozom az íjamért. Kicsit reménykedtem benne, hátha a mi őrségünk alatt történik a csoda, de semmi. Megint unalom. Hangosan sóhajtozom, a társamnak már az idegeire megyek, de akkor is. Történjen már valami!!! Üvöltöm magamban, ennél én hiperaktívabb vagyok. De semmi. Szomorúan indulok el visszafelé, de felvidítom magam egy kis fán himbálózással. Igazi meglepetésként ér a fojtott hangú beszélgetés. Közelebb megyek, meglátom a jelenetet. - Sziasztok! – köszönök rájuk vidáman, majd dúdolva közelebb megyek, leguggolok a kislány elé, közben kezembe veszem az egyik tőrömet. - Látom, van vér a pucádban, kicsi lány. Mondd csak, miért vagy mérges? Hogy hívnak? Én Mer vagyok – kérdezem tőle kedvesen, de közben tartom a távolságot. Majd a válasz után folytatom. - Mondd csak, szeretsz játszani? Sokat? – megvárom a választ. – Szeretnél szabad lenni? Nálunk mindenki az. Csak mondom – emelem fel a kezem, majd elveszem a sérült társam kését és a lány elé dobom, innentől még inkább figyelek rá, ha meg akarna támadni. Gondolom, a társaim tiltakoznak ez ellen, de... Látom a potenciált ebben a lányban, szóval megpróbálom. Ha nem jön össze, akkor úgyis megtesszük ugyanazt, csak kissé erőszakosabban. – Szeretnéd tudni ezt használni, hogy ne a szép kis fogacskáidat kelljen? Esetleg fára mászni, gyors és akrobatikus mozdulatokat tudni? Hogy tartod azt a kést, hm? Megvédeni magad nőként? Egyenlőnek lenni? – kérdezem tőle most kicsit komolyabban, ami eszembe jut. – Nekem itt sikerült. Itt lehetségesek ezek. És sokkal többre viszed itt, mint odakint – fintorodom el. – Mit gondolsz? Nem éri meg önálló, veszélyes nőként élni itt, miközben egy egyenlő és befogadó, szerető családod lesz? Még csak nem is keresett a régi családod, igaz? Itt mi mindenkiért felelősek vagyunk és vigyázunk egymásra. Mert mi egy igazi család vagyunk – őszintén rámosolygok a testvéreimre. – Szóval? Mire jutottál, kicsi lány? – kérdezem tőle félre döntött fejjel, halványan mosolyogva, fürkészően. Bízom a tapasztalatomban és a képességeimben annyira, hogy ha megtámadna, könnyűszerrel megvédem magam. De remélem, ilyenre nem kerül sor. Nem véletlen van a tőr a kezemben, bár főleg csak demonstrálni akarok pár mozdulatot a lánynak. Kíváncsian várom a válaszát.
|
|
Gresh550
Írónövendék
"A sense of humour is the only divine quality of man" - Arthur Schopenhauer
Utoljára online: Nov 11, 2024 19:52:46 GMT 1
Jun 9, 2020 18:53:23 GMT 1
|
Witcher
Közzétéve: Oct 19, 2020 9:14:46 GMT 1
Post by Gresh550 on Oct 19, 2020 9:14:46 GMT 1
Ahogy vezetem elő a lovat hallom ahogy valaki közeledik. Lejjebb csúsztatom a jobb kezemet és ráhelyezem a tőröm markolatára, hogy ha kell fordulatból le tudjam szúrni az illetőt. De csak az az idősebb pincérnő az. Végighallgatom, majd felnézek az égre. Valóban besötétedett amíg bennt ültem, és a lovam nem lát olyan jól mint én. Meg aztán, hosszú lesz az út és itt csak nagyobb biztonságban alszom mint az út mellett. - Miért is ne... - válaszolom neki - Ezesetben kivennék egy szobát az éjszakára. Elvezetne a legközelebbi üreshez, kérem? Majd felmegyek a szobához, és ott az ajtót bezárom ha magamra hagy a nő. Lepakolom a cuccaimat a helyiségben. A kardokat illetve tőröket az ágy mellé helyezem le, egyet konkrétan az éjjeli szekrényre. Más azt mondaná paranoiás vagyok, de sose tudni hogy a "mutáns"gyűlölő részegek mire lehetnek képesek. A páncél lemezeit is lehámozom magamról, azokat elhelyezve egy széken. Majd lefekszem az ágyra, és a megbízáson gondolkodom. Úgy alszom el, hogy figyelem a zajokat az ajtó túloldaláról. Ha jön valaki, azt valószínűleg meghallanám.
|
|
Raion
FRPG Guru
|
Witcher
Közzétéve: Oct 19, 2020 19:42:06 GMT 1
Post by Raion on Oct 19, 2020 19:42:06 GMT 1
Willow Raven Távozásodra mindenki felfigyel. Vraick is. Mindenki értetlenül áll Egyedül Ő tör előre, Ő tör utat magának. Egy ponton megáll és abba az irányba indul el, ahonnan jöttél. Mikor megérkezik oda aggódva kérdezi. - Mi történt? Hol van Willow? – mikor nem talál az anyjához – Mi tört anyám? Mi történt? – De Dirrena nem jut szóhoz. Nem erre számított. Nem erre a reakcióra számított. Ekkor az egyik nemes asszony megszólal. - Ne… nem… nem volt tükörképe. – feleli hebegve Vraick még jobban kétségbe esik, és dühösen tekint anyjára. Aki tettét nem titkolva néz vissza fiára. Amilyen gyorsan csak tud távozik is, már rohan is ki. Elvett egy lovat felült rá és vágtába kezdet. A ló már tajtékzik mikor meg érkezik a házhoz. Lassan szál le. Lassan megy a bejárat felé. Érzi, hogy már nem vagy itt. Mikor belép a házba az egészből csak úgy árad a szomorúság, a bú. Lassan lépdel fel a lépcsőkön. A lépések hangját és a fa recsegését egy apróbb nesz zavarja meg. Csepp… csepp… csepp… csepp… (Ide most azt a hangot kell képzelni, mint amikor egy vízcsepp lecsöppen a fára, lassan. Vagy valami hasonlót.) Könnycseppek hullanak alá a férfi arcáról. Lassan gördülnek végig az arcán, majd nehézkesen elengedve azt hullanak alá. A hálószobába vezet az útja, és nem tévedett, ide kellet jönni-e. Lassan lépdel a levél felé, mikor oda ért, csak áll. Csak áll ott és nézi. Tudja mi áll benne, búcsú. Szomorú búcsú, melyet nem akar olvasni. Nem akarja. Nem akarja, mert nem hiszi, hogy ez megtörténhetett. De muszáj lesz neki. Muszáj lesz, ha tudni akarja az igazat. Remegő kézzel nyúl érte… Pata dobogás hallatszik kintről. Egy szekér az. Egy idősebb nő siet be a házba. Először nem tudja merre menjen, majd meglát egy halványan pislákoló fényt az egyik helyiségből. Lassan lépdel oda. Mikor benéz egy férfit látt, aki a frissen meggyújtott tüzet piszkálja a kandallóban. Meredten tekint maga elé. - Fiam! – szól oda félve a nő. A férfi erre felé kapja dühös és könnyektől áztatott tekintetét. A nő visszahőköl mikor meglátja. - Nem ezt akartam. Én… Én csak az igazat akartam tudni. A titkát… Nem ezt. – mondja félve a nő, majd elindul a férfi felé. - Hagyj magamra Anyám! – mondja a férfi A nő megáll. - Fiam! Én csak… - - MONDOM HAGYJ MAGAMRA! – ezt már ordítja A nő megáll és szemlesütve távozik. A férfi pedig a széken ülve elkezd zokogni. (1 nappal később) Már messze jársz a fővárostól. Reggel még Winneburg közelében jártál, de jobbnak láttad elillanni onnan, mert a hírek, jobban mondva a pletykák, futótűzként terjedtek. Késő délutánra jár már mikor eléred a Velda folyót. A táblák szerint nem messze van egy település a folyó torkolatánál, ahol talán van kényelmes szállás. Vagy tovább tartasz észak felé át a folyón. A távolba, igaz épphogy csak észrevehető, porfelhő látszik.
|
|