Whitewolf
Szerepjátékok Császára
"Wolf maga a háború" Ben
Elfoglaltság: Mesélést & Játékot vállal
Utoljára online: May 12, 2022 19:55:41 GMT 1
Feb 23, 2016 20:05:49 GMT 1
|
Skyrim
Közzétéve: Jun 13, 2020 23:41:51 GMT 1
Post by Whitewolf on Jun 13, 2020 23:41:51 GMT 1
A csillagokat bámulom. Meghúzva néha a laposüvegemet. Kell az alkohol ahhoz, hogy tudjak aludni. Így legalább nem álmodok. Aztán egy sikolyra leszek figyelmes. Pont mikor már aludtam volna. Egy tipikusan rekedtes drow hang. Felülök és felkapom a kardomat. Bármi is legyen az nem jó jel. Ekkor látok két nordot elfutni,meg mintha a távolban egy drow nő menekülne. Ismerős motívum. Átszökellek a csapdáimon és utánuk eredek. Nem ordítok vagy szólok csak ahogy szél visz, mint egy sólyom, csak a célomra koncentrálok. Ha beérem az első köpenyest rögtön megpróbálom hátbaszúrni. Ha nem visel sisakot akkor viszont a nyakára célzok esetleg ha beérem akkor a lábára. Ezeken a helyeken könnyen páncélozottak. Bár ha látom, hogy nincs rajtuk páncél akkor nem tökölök. Ha sikerült leszúrnom az elsőt és a második kiszúr akkor rögtön védő pozícióba fordítom a kardomat. Ha nem vesz észre akkor őt is megtámadom és elhajolva a pengéje elől átküldöm a kardomat a torkán.
|
|
nemosharr
Lelkes fórumozó
Utoljára online: Sept 19, 2020 8:19:04 GMT 1
Apr 28, 2020 16:07:46 GMT 1
|
Skyrim
Közzétéve: Jun 14, 2020 17:40:16 GMT 1
Post by nemosharr on Jun 14, 2020 17:40:16 GMT 1
Saren Név: Shasara Caewatch Skyrimen ismert név: Saren Faj: Altmer / High Elf Előtörténet: - Látod, nekünk még nem is volt lehetőségünk beszélgetni. Mondd csak, Thrynn, hogy kerültél a Thieves Guildbe? - A Pale egyik bandita klánjában nevelkedtem, sok hozzám hasonló kölyökkel. Egy idő után kiderült, hogy rühellem őket, és ők sem bírják a pofámat, szóval elváltak az útjaink. Brynjolf húzott be magával pár évvel ezelőtt. Azt mondta, a Guildnek szüksége lenne pár verőlegényre, szóval csatlakoztam hozzájuk. Na és te? - Hosszú történet. - Nem szoktam nőknek könyörögni, Guild Master, és jobb, ha tudod, nekünk nincsenek titkaink egymás előtt. - Leszámítva Mercert... - Te nem vagy Mercer. Igaz? - Legyen-legyen. Csak ne rajtam gyakorold a zsarolás művészetét. - Nevettünk egy jót, miközben meghúztuk a jól megérdemelt Black-Briar sörünket. - Na figyelj. Illegális határátkelőként érkeztem az országba. Elhagytam a nevemet, és minden címemet, amikor az Imperialok listába szedtek. A nevem Saren, és épp elég, ha ennyit tudsz az életem ezen részéről. Engem is Brynjolf szervezett be, először csak apróbb lopásokkal, bemártással foglalkoztam, megtanultam a Shadowmarkok jelentéseit, a tolvaj nyelvünket, utána elkezdtem keményen dolgozni Vexnek és Delvinnek. A munkák alatt beletanultam a mesterségünkbe, a testem súlytalanná vált, a lépteim nesztelenek, az ujjaim puhák és vékonyak; zártörő ujjak, ahogy Vex nevezi őket. Túl gyorsan törtettem előre, Maven Black-Briar pár hónap alatt felfigyelt rám, és onnantól neki kellett dolgoznom. Megsúgom, nem kíméltem a tulajdonait, és milyen jól tettem; fény derült pár mocskos titkára a Dark Brotherhoodal... - Testvéreinkkel. - Egészségükre. - Mindketten ittunk erre a sötét, de szoros barátságra, ahogy mindig, ha szóba kerültek. - ...és így akadtam Karliah nyomára is. Innentől már nagyjából tudod a történetet. - Amikor megjelentetek az ajtóban, attól tartottam, Vex elvágja a torkodat. - Megértettem volna, ha így tesz. - Tudtad, hogy Ő és Brynjolf...? - Futólag. Annak már sok-sok éve vége. Most inkább Delvinnel alakul valamijük... de meg nem mondanám, hogy szexbe vagy vérontásba fog torkollani. A földalatti vízesés szerencsére elnyomta a pusmogásunkat, így nem kellett attól tartanunk, hogy megjelenik a késeivel, és a homlokunkba vágja, hogy "Kuss legyen". - Karliah... igaz, hogy ő és Gallus Nightingale-ek voltak? - És Mercer is, igen. Minden szó igaz. Mercer ellopta a szerencsénket, és minden vagyonunkat. Nem esett jól leszámolni vele, de őszintén szólva könnyebb is volt, mint gondolni mertem. Miután betörtem a házába, és átnéztem az iratait, már nem volt kétségem afelől, hogy nem maradhat életben. Túl sok, túl mély sebet ejtett a Guild szívén. Mégis... - Értelek. Ölni sosem egyszerű. - Soha. - Pár pillanatnyi csend, és egy finom könyökkel noszogatás után folytattam. - A Snow Elf szobra gyönyörű volt, de alig vethettem rá pár pillantást, mielőtt víz alá került minden. Ez az utolsó dolog, amiről beszélhetek neked. - Az utolsó, mielőtt te is Nightingale lettél. - Igen. Nocturnal újra védelmébe vette a Guildünket, de én nem elégedtem meg ennyivel. - Vissza akartad lopni a szerencsénket. - Honnan tudod? - Ne nézz palimadárnak. Elmentél hetekre, hónapokra, hangosan kimondva persze senki nem tudta, merre jársz, mégis mindenki Arról suttogott a hátad mögött. Láttuk, ahogy az éjszaka sötétjében megjelensz a Ragged Flagonben, csak azért, hogy válts pár bizalmas szót Vex-szel. Ti, a nagy barátnők... tudod ki hitte ezt el? - Nem kockáztathattam meg, hogy mások elhappolják az orrunk előtt. Nekem kellett megszereznem Barenziah köveit és koronáját. - Legendák kelnek életre a lábad nyomában. Aranyat és dárgaköveket fakasztasz a puszta penészes falból is. - Részeg vagy, és ha megpróbálsz megölelni, elveszem a sörödet. Teli torokból kacagtunk, Thrynn a térdét csapkodta, nekem könnyek szöktek a szemembe a vihogástól. Megérdemeltük. Még csak pár napja, hogy megtartottuk a ceremóniát, ahol Guild Masternek választottak. Ott volt mindenki, akit szeretek... ...na meg Maven Black-Briar is. Tudnám, már megint mint akar tőlem a vén keselyű. - Jobb, ha lelépek, mielőtt a söröm is ellopásra kerül... Guild Master! - Családtól soha... de a ruháidat már hiába keresed. - Ugrattuk egymást, ahogy mindig. Végül elbúcsúztunk, és én egy gyors törülközés majd felöltözés után a Guild Masternek kijáró privát szoba felé vettem az irányt, ami nem is annyira privát, amióta Brynjolffal osztozunk az ágyon... Együtt vagyunk tolvajok, Nocturnal szolgái és Skyrim tolvaj fejedelmei. Nightingale-ek, mindörökké.
|
|
Ben
Szerepjátékok Istene
"Supreme excellence consists in breaking the enemy's resistance without fighting."
Elfoglaltság: Elfoglalt
Utoljára online: Oct 13, 2024 19:20:24 GMT 1
Feb 24, 2016 12:12:56 GMT 1
|
Skyrim
Közzétéve: Jun 14, 2020 18:32:54 GMT 1
Post by Ben on Jun 14, 2020 18:32:54 GMT 1
#s://vignette~wikia~nocookie~net/elderscrolls/images/b/ba/Courier19~png/revision/latest/scale-to-width-down/300?cb=20150115044552 Szó szerint majdnem összepisálom magam, amikor Py Tyu kerül szóba. Egy nő és a madara nyit ajtót. Áh, szóval jól sejtettem, tényleg a madárnak hoztam a levelet! Mielőtt meglátná a tyúkomat, védelmezően lehajtom a tatyim tetejét, majd várom, hogy kijöjjön a nő. Ahogy a madara széttépi a levelet, rendesen elszomorodom. - Neeee! Felelem, miközben könnyek szöknek a szemembe. A földre rogyva kezdem el összekapargatni a levelek darabkáit, miközben hangosan bőgök. Igyekszem úgy összerakni a papirusz darabokat, ahogy voltak, majd magzatpózba fekve zokogom tovább. Ő nem érti, biztosan nem érti, hogy ez milyen fontos... Hogy nekem mit jelent ez... Nem fájt ennyire semmi azóta, hogy... Hogy meghalt Py Tyu testvére... A madár is érzi a fájdalmam, kibúj a hátizsákomból és a hajam csipedve próbál jobb kedvre deríteni.
|
|
Bratti
Szerepjátékok Császára
"Ez a világ kegyetlen... De egyben gyönyörű is." - Mikasa Ackerman
Utoljára online: Nov 16, 2024 22:42:12 GMT 1
Feb 23, 2016 19:50:58 GMT 1
|
Skyrim
Közzétéve: Jun 15, 2020 17:29:55 GMT 1
Post by Bratti on Jun 15, 2020 17:29:55 GMT 1
#s://i~pinimg~com/564x/6c/f1/af/6cf1afa931297c22348bb8d9e5bdafa7~jpg Céltudatosan haladok a küldetésem tárgya felé. Egész konkrétan nem tudom, merre kell menni, csak nagyjából, de így sem lankad lelkesedésem. Minél erősebb az ember, annál több minden felé nyúlhat. Minél több felé nyúlhat, annál többet tanulhat. Ennyi… Figyelmem hamar megakad a vonyításokon. Felsóhajtok. Nem hiszem el, hogy nem lehet békében utazni… Bár egyszer beidomítanék egyet magamnak ezek közül. Habár jobban járnék egy kölyökkel szerintem… Álmodozások... Egyszer úgyis megteszem, csak most pont nincs időm rá.Gondolkodom kicsit, majd leidézek (remélem, helyes a szóhasználat ) magam mellé egy Fire Atronach-ot, illetve a kezembe idézek egy íjat. Úgyis a kis drágát küldöm rájuk, én majd hátulról szépen lelövöm a maradékot. Nem vagyok az a frontvonalon harcoló típus… Elhúzom a számat, majd lassan tovább indulok és minden idegszálammal azon vagyok, hogy az érkező ellenséget kiiktassam. Utálom, ha lassítanak…
|
|
TherealKREY
Írónövendék
Elfoglaltság:Mesélést & Játékot vállal
Utoljára online: Jan 2, 2023 13:38:08 GMT 1
May 31, 2020 21:07:02 GMT 1
|
Skyrim
Közzétéve: Jun 17, 2020 14:42:33 GMT 1
Post by TherealKREY on Jun 17, 2020 14:42:33 GMT 1
Hjalmar Haraldson
- Hát nem látod, ki vagyok polgár? Én az Emperor testőrei közé tartozok. egy lépést közelebb lép hozzád és előveszi a kardját - Polgár! Te vagy Hjalmar Haraldson? Utoljára kérdezem. kiállt rád a férfi A férfin látszik, hogy nincs magánál valami miatt.
Anara Lanoran
Mindketten sisakot viselnek. Az egyik nordot sikeresen lábon szúrod. Akit lábon szúrtál a földre rogy. A másik észrevett és elkapta a drow nőt. A nő nyakához fogja a kardját. - Stardni ne! kiállt fel a nord A drow nő csak sikít. - Állj hátrébb vagy megölöm!
Eris Zayne
A manád elfogyott. De aggodalomra semmi okod nincs. Mivel egy flame atronach és egy íj áll rendelkezésedre. Ahogy sétálsz, tovább egy irányjelzőtáblára leszel figyelmes, amire az van írva, hogy Dawnstar. Tehát eléggé sokat haladtál. De a farkasok nem maradtak le. A hóvihar itt gyengébb tehát láthatod a farkasokat. Négyen vannak. Az atronachod az egyiket egy tűzgolyóval támadja meg. El is találja, a farkas csak vonyít a fájdalomtól. A vonyítás véget ér és az állat halottan fekszik a hóban. Kettő farkas az atronachod körül kezd el körözni. A harmadik pedig elindul feléd.
|
|
Whitewolf
Szerepjátékok Császára
"Wolf maga a háború" Ben
|
Skyrim
Közzétéve: Jun 17, 2020 14:57:13 GMT 1
Post by Whitewolf on Jun 17, 2020 14:57:13 GMT 1
A kardomat egyenesen a Nordra szegezem. Majd hátrálok pár lépést a sérült haverjához és a jobb lábammal rátaposok. Egyenesen a nyakszirtjének szegezem a pengémet. -A barátod sebe súlyos. Ha nem kap ellátást, gyorsan akkor meg fog halni. Vagy ha nem is...gondoskodom róla. Szóval egy fogoly cserét ajánlok. Ez a fasszopó a dunmerért. Megfelel?
|
|
Mocsok
FRPG Guru
Ismerd el a hibáidat, s temesd el őket illően - különben visszajönnek kísérteni.
Utoljára online: Jun 28, 2021 15:03:58 GMT 1
Feb 23, 2016 19:32:07 GMT 1
|
Skyrim
Közzétéve: Jun 17, 2020 15:02:37 GMT 1
Post by Mocsok on Jun 17, 2020 15:02:37 GMT 1
#s://cdn~discordapp~com/attachments/670008771614867476/719255299277586462/unknown~png Hjalmar cseppet sem rettent meg a birodalmitól. Büszkén kihúzta magát és rá szegezte szúrós tekintet. - Válogasd meg szavaid birodalmi! Igen, én vagyok Hjalmar.
|
|
Raven
Szerepjátékok Istene
Mindenkit szeress, ne sokban bízz, Ne bánts senkit,
Utoljára online: Nov 4, 2024 22:25:09 GMT 1
Jun 2, 2017 19:12:16 GMT 1
|
Skyrim
Közzétéve: Jun 19, 2020 13:07:20 GMT 1
Post by Raven on Jun 19, 2020 13:07:20 GMT 1
#s://cdn~discordapp~com/attachments/510923335702413323/719237810837782619/19b73079ca3011fa635dccdd694d009b~jpg Egy ideig csak furcsán nézegetem a jelenetet. Aztán hirtelen minden világossá válik. Lehajolok a carier-hez és vigasztalón a hátára teszem az kezemet.
-Látom Sheogorath veled sem volt kíméletes. Nincs miért sírnod, összerakjuk a papírt, ha az olyan fontos.- Közben a tyúk is kibújik a táskából, remek, mégis lesz tojás.
-Gyere be ép nyulat főzök. A tyúk add tojást? Tojást is főzök.- És ha még nem szedet össze mindent, összeszedek én is egy marék papírt és elindulok befelé. Remélem követ. Bent ránézek az üstben fortyogó nyúlra. Szerintem lassan ehető. A beleszórt növényektől pedig egészen jó illata lett.
|
|
TherealKREY
Írónövendék
Elfoglaltság:Mesélést & Játékot vállal
Utoljára online: Jan 2, 2023 13:38:08 GMT 1
May 31, 2020 21:07:02 GMT 1
|
Skyrim
Közzétéve: Jun 19, 2020 13:51:16 GMT 1
Post by TherealKREY on Jun 19, 2020 13:51:16 GMT 1
Anara Lanoran
A nord férfi gondolkozik. A drow nő továbbra is csak sikít.
- Mi lenne ha…
A Viharköpenyes mondatába egy üvöltés vág közben. Mind a négyen egy kardfogú tigrisre lesztek figyelmesek. Az állat nem tétovázik és megtámadja a túszt tartó köpenyest. A férfi ellöki magától a nőt és megfordul egyenesen a tigrisre néz. Ami ezután leteperi a földre és beleharap. A férfi csak ordít a nő feláll és elkezd feléd futni. A másik férfi próbál felállni de nem megy neki. A kardfogú tigris miután kivégezte az egyik Nordot megindul feléd.
Saren
Amint kiérsz a Ratwayből Riften gyönyörű látványa fogad téged. Körülnézel, hogy senki se látta e hogy honnan jöttél.
egy őr sincs a közelben és úgy látszik senki se látott meg
Ahogy sétálsz egy Orc és egy Nord férfi áll az utadba.
nem tudod hogyan kerültek eléd egy tipped van hogy lesben álltak és vártak rád
- Ideje megkapnod a méltó büntetésed. mondja az Orc
az Orc kétkezes kalapácsot használ a Nord egy kardot és pajzsot
Úgy látszik valakinek nem tetszett, hogy loptál/loptatok tőle. Nyomokat hagytál/hagyott az egyik céhtagod és lebuktatok.
Hjalmar Haraldson
-Remek. elejti a kardját
A semmiből odaterem még egy Penitus oculatus katona. Aki rád se néz egy darabig.
- Polgár. szólít meg téged kedvesebb hangon mint a másik
- Sapmus te barom! Mondtam, hogy ne igyál annyit. Menj vissza és feküdj le mielőtt Maro meglátja, hogy megint részeg vagy. rád néz a katona közben Sampus eldől
- Elnézést kérek Sapmus nevében. Ha jól tudom te vagy Hjalmar Haraldson. Ha igen akkor itt van egy feladat. átad egy levelet
Ami a levélben van:
Vérdíjat tűzök ki egy vámpírra ami tegnap este meggyilkolt három lakost itt Solitudeban.
Whiterun felé vette az utat. Aki elhozza nekem a fejét annak 400 septim jár.
Elisif the Fair
- Ezt a barmot már megint vissza kell vinnem a szállásra. felemeli Sampust
|
|
Ben
Szerepjátékok Istene
"Supreme excellence consists in breaking the enemy's resistance without fighting."
|
Skyrim
Közzétéve: Jun 19, 2020 15:35:15 GMT 1
Post by Ben on Jun 19, 2020 15:35:15 GMT 1
#s://vignette~wikia~nocookie~net/elderscrolls/images/b/ba/Courier19~png/revision/latest/scale-to-width-down/300?cb=20150115044552 A nő érintésére egy pillanatra abbahagyom a szipogást. Megtörlöm az arcom, majd a levelek darabjaival a kezemben ránézek. - Sátáni egy teremtés. Ez nekem olyan, mintha... Mintha a szívem törné össze. Nekem ez a hivatásom, az életpályám. Én csak ebben vagyok jó... Aztán megfogom Py Tyu-t és követem. Bezárom magunk mögött az ajtót és leteszem az apró lényt. - Egy kis étel jól esne, köszönöm. Rengeteg levél van még nálam, amit minél előbb kézbesítenem kell. Kizárólag a címzett kezébe. Felelem, majd Py Tyu-ra nézek, mintha az ismeretlen nő hozzá intézte volna a kérdést. - Kiskrapek, tojsz egy kis tojást?
|
|
Ben
Szerepjátékok Istene
|
Skyrim
Közzétéve: Jun 19, 2020 15:35:36 GMT 1
Post by Ben on Jun 19, 2020 15:35:36 GMT 1
#s://vignette~wikia~nocookie~net/elderscrolls/images/2/29/Chicken_Skyrim~png/revision/latest/top-crop/width/360/height/450?cb=20141006030706 - KOTKOTKOTÁCS, KODÁCS, KODÁCS, KOTKODÁCS. Felelte, majd kipottyantott két tojás magából.
|
|
Mocsok
FRPG Guru
Ismerd el a hibáidat, s temesd el őket illően - különben visszajönnek kísérteni.
Utoljára online: Jun 28, 2021 15:03:58 GMT 1
Feb 23, 2016 19:32:07 GMT 1
|
Skyrim
Közzétéve: Jun 19, 2020 15:41:28 GMT 1
Post by Mocsok on Jun 19, 2020 15:41:28 GMT 1
#s://media~discordapp~net/attachments/670008771614867476/719255299277586462/unknown~png Nem törődött a közjátékkal. Az ő dolguk volt hát rendezzék kettejük közt. Ő csupán csendben figyelte a két fekete páncélos előadását. Amint a részegebb eltakarodott Hjalmar engedett testtartásán és levette kezét a fejészéjéről. Elvette a levelet a katonától. Ahogy az első sort elolvasta elvigyorodott. - Köszönöm. Felelte a katonának színtelen hangon, majd vállán a holmijával elindult Whiterun felé.
|
|
Whitewolf
Szerepjátékok Császára
"Wolf maga a háború" Ben
|
Skyrim
Közzétéve: Jun 19, 2020 17:29:14 GMT 1
Post by Whitewolf on Jun 19, 2020 17:29:14 GMT 1
Amint a cica technikailag kiszabadítja a nőt a Nord karmaiból átszúrom annak a torkát amelyiken én állok. Fölösleges életben hagyni. Csak ártalmas. -FUTÁS. FEL AZ ÚTON!- kiáltom a nőnek. Egy darabig állok majd a feltartott pengéjű kardommal hadonászva hátrálni kezdek. De végig a macskát nézem. A tigrincsekről érdemes tudni, pár dolgot. Először is ragadozók. Ez a macsek most kapott két jó nagy dagadt nord disznót is vacsorára. Nem lesz szüksége többre. Azzal, hogy őt nézve hátrálok el nyilván levágja, hogy nem akarok balhét de inkább elhátrálnék. Mindketten megússzuk a bunyót ő meg ehet békében. Másodszor. Ez a cica bizony rajtaütéssel vadászik. Egy egyeneságú roham nem éppen az ő stílusa. Ha meg is tenné mikor rámveti magát egyszerűen lebukok és felnyársalom a kardomra. De inkább igyekszem békében megoldani a szituációt.
|
|
Raion
FRPG Guru
Utoljára online: Nov 3, 2023 9:26:43 GMT 1
Jun 19, 2016 17:03:42 GMT 1
|
Skyrim
Közzétéve: Jun 20, 2020 20:15:40 GMT 1
Post by Raion on Jun 20, 2020 20:15:40 GMT 1
A pultnál szépen lassan kortyolgatom, ízlelgetem a mézsört. Ha igazat mond Keerava, akkor tegnap hozták. És ha nem téveszt meg az íz érzékem, akkor igaz is. Érezni a zamatán. Néha körül-körül tekingetek, de nem sok új arcot látni. És ha lát is az ember az csak rövid ideig. Minket is méregettek. Látszott rajtuk, hogy egy rossz mozdulatot is vétünk, akkor kampec nekem és a társaimnak is. De a pár hete történt vámpír incidensek után rájöttek, hogy nem is olyan nagy probléma, hogy itt vagyunk és védjük őket azoktól a dögöktől. És meg kell valni elég együtt működőek is, szerencsére.
A három jövevény elég gyanús, csoda, hogy bejutottak így a városba. Intek Talen-Jei nek, hogy szóljon a szolgálatban lévő társaimnak és az őröknek. Már tudja mi a dörgés, párszor már eljátszottuk. (OOC: készenlétben állnak kint, ha eldurvulna a helyzet) Felveszem a sisakom kezembe veszem a számszeríjat, megtöltöm és elindulok a sarokban ülők felé. Amint oda érkeztem hozzájuk féloldalas állásban a csuklyás alakra tartom a számszeríjat. - Megtenné, hogy leveszi a csuklyát? Csak ilyen rutin ellenőrzést csinálnék. Semmi fájdalmasat, ha együtt működik. -mondom enyhe fenyegető hangnemben. - És megkérném, hogy mindegyikük tegye a kezét az asztal fölé. -
|
|
nemosharr
Lelkes fórumozó
Utoljára online: Sept 19, 2020 8:19:04 GMT 1
Apr 28, 2020 16:07:46 GMT 1
|
Skyrim
Közzétéve: Jun 22, 2020 10:32:00 GMT 1
Post by nemosharr on Jun 22, 2020 10:32:00 GMT 1
Az ostobák ketten állnak elém, ahelyett, hogy az egyik elém, a másik mögém lépett volna. Így nincs is sok dolgom velük. Átszökkenek a hajdani Mercer kerítésén, felkúszom az oszlopok takarásában a tetőre, ahová csak gyakorlott akrobaták tudnának követni, és onnan nevetek rájuk. ha netán lőnének, a tető védelmébe húzódom. Mivel a ház a piactérre és Mistveil Keepre néz, odakiáltok az őröknek, akik a Guild zsebében vannak. - Egy ork és egy nord férfi támadt rám. A ház mögött vannak, kapjátok el őket! Innen már nincs is egyéb dolgom, mint kiáltásaimmal segíteni a városőröket, hogy minél könnyebben bekeríthessék a két bajkeverőt. Alig várom, hogy megtudjam, ki és miért küldte őket utánam.
|
|