Raven
Szerepjátékok Istene
Mindenkit szeress, ne sokban bízz, Ne bánts senkit,
Elfoglaltság: Mesélést & Játékot vállal
Utoljára online: Nov 4, 2024 22:25:09 GMT 1
Jun 2, 2017 19:12:16 GMT 1
|
Luna Nova
Közzétéve: Sept 24, 2018 23:21:53 GMT 1
Post by Raven on Sept 24, 2018 23:21:53 GMT 1
Hogy megnézzük a kísérletét? Nézek kerek szemekkel Tomára. Bár ki tudja, még akár érdekes is lehet. Chatris viszont a rajzfilmeket utánozva leejti az állát a padlóra.
-Úgy érti nagyon szívesen megnéznénk, de ép fontos dolgunk van, ezért mennünk kell.- Hadarja miközben Toma vállára teszi a kezeit.
-Ugyan, ugyan, ne szerénykedjetek, tudom én, hogy nagy szó egy ilyen ősi és híres zseni kísérletébe belepillantani, mint amilyen az enyém is, de ne ijedjetek meg egész biztos tudjátok majd értékelni.- Mondja nyugodtan a mágus és a botjával tol előre mindhármunkat.
Egy nagy kupolás szobába vezet minket amiben olyan iszonyatosan meleg van, mintha egy sárkány szájában sétálnánk, és a szálló gázok és gőz szaga is erre emlékeztet.
Merlow egyenesen egy asztalhoz sétál és elővesz pár üveget, a tartalmukat összeönti egy edényben, ami már a megérkezésünk előtt is rotyogott, majd egy pipettával kivesz belőle egy keveset.
-Rendben van, egy önként jelentkezőt kérek. Chatris persze Toma háta mögött bujkál a vállába kapaszkodva, ugyan én állok a legközelebb a varázslóhoz, de nem nagyon igyekszem jelentkezni.
-Hát rendben- mondja és elsétál mellettünk a remegő Chatrishez.- Mond hogy „Á”!- Szól a succubus-nak aki csak a fejét rázza majd végül mégis megszólal.
-A fen…- De nem tudja befejezni, már a szájában is landol a pipetta tartalma. Chatris egyébként se sötét bőre most szinte teljesen áttetszővé válik. De csak egy rövid ideig, aztán el kezd zsugorodni, egyre kisebbre és kisebbre majd eltűnik a szemünk elől.
-Hová lett?- Kérdezem, a válasz pedig Toma válláról érkezik ahova egy kis hörcsög kapaszkodott fel idő közben.
- Mit műveltél velem te utolsó szemétégető telep? Te…- A harcias kis hörcsög sípoló vékony hangján nehezen hallani, de igen. Ez Chatris.
-Nincs miért aggódnod,-Mondja nyugodtan a mágus- Ez még csak az alap varázsszer, így a hatása hamarosan elmúlik. De milyen? Izgalmas nem?- Teszi fel nekünk az izgatott kérdéseket. –Azon dolgozom, hogy lehetne cukorkába juttatni, képzeljétek el, cukorka amit a gyerekek megvesznek, és egy rövid időre aranyos kis állatokká változnak. Hát nem ez minden gyerek álma? – Kérdezi hatalmasra tágult szemekkel.
A Toma vállán senyvedő Chatrisre nézek. És nehezen tudom ezt elképzelni...
-És mégis mennyi idő amíg vissza változik?
-Oh nem sok, 1 maximum 2 hét, igazán nem tart soká.- Hogy mi?
-Kértek ti is egy kis kóstolót?- Ugrik vissza az edénhez a pipettával.
-Nem.- Felelem rögtön, de aztán rájövök, hogy nem kéne megbántani a varázslót.- Khm. Szívesen kipróbálnánk természetesen egy másik alkalommal, de először is nekünk az évnyitón kéne lennünk.- Mondom komolyan.- Szóval ha megbocsátasz mi visszatérnénk az iskolába nehogy több gondot okozunk Hoolbrook igazgató nőnek. -Oh, Rendben.-Feleli kissé elszomorodva.- Oh, nem bánjátok ha odaadom nektek az igazgatónő ajándékát?
-Természetesen! Szívesen elvisszük az ajándékodat az igazgatónőnek, de kérlek akkor siessünk nem szeretnénk jobban elkésni.
A mágus ezúttal egyenesen felvisz minket a toronyba majd egy közepes méretű zenedobozt ad nekünk és megnyitja az átjárót. Az átjáró egy hatalmas tükörből nyílik így könnyen átférünk rajta az induláshoz. Ahogy seprűre szállunk Merlow még könnyes szemmel integet, nekünk egy zsebkendővel, a vállán a továbbra is nagyon dühös Chatrissel.
Kíváncsi vagyok vajon mit rejthet az az ajándékos doboz...
|
|
Zima
FRPG Guru
Elfoglaltság: Elfoglalt
Utoljára online: Aug 15, 2024 18:54:55 GMT 1
May 31, 2016 15:22:28 GMT 1
|
Luna Nova
Közzétéve: Oct 3, 2018 14:40:27 GMT 1
Post by Zima on Oct 3, 2018 14:40:27 GMT 1
Csak elmosolyodom, hisz elértem, amit akartam. Mindketten kiakadtak. Chatris még próbálkozik, hogy hadd mehessünk, de persze nem jön össze. Nem értem a problémájukat… csak az évnyitóra kéne odaérnünk, amiről már úgyis késünk… és Merlownak igaza van… hányszor van lehetőség egy zseni? kísérleteinek megnézésére? Meg ha kicsapnak, legalább mehetek haza…
Ahogy egy terembe érünk egy pipettával kiszed valami szert és önként jelentkezőt kér. Azért kipróbálni nem akarom… Chatris mögöttem bujkál. Merlow ismerőse, szóval nem kétséges, hogy végül Ő lesz a „szerencsés”. A szer lenyelése után bőre átlátszóvá vált, majd zsugorodni kezdett. Először értetlenül próbáltam keresni, hova lett, de megéreztem az apró mancsait a vállamon. De aranyos! Megtarthatjuk? Akarom mondani… hja, cuki. Kifakad. Egy morcos beszélő hörcsög. Én meg akarom tartani! - Klassz! – válaszolok Merlow kérdésre, bár azért fura értetlen „He?” grimaszba vált az arcom, amikor a terveiről beszél… azért a gyerekemnek nem engedném, hogy egy fura bácsitól cukorkát vegyen el, amitől cuki állatka lesz…
Merlow felajánl még egy kóstolót. Magamon nem próbáltam volna ki, de megnéztem volna Hercegnőt pattogó hörcsögként. De neeeem… neki udvariasan vissza kell utasítani, mert késünk. Szomorú… Kelletlenül bólintok, jelezve, hogy igaza van. Megkaptuk az igazgatónő ajándékát, majd az átjáróhoz mentünk. - Viszlát! – búcsúzom. Felszállok a seprűmre és Charlotte-al elindulunk. Remélem láthatjuk, mi van a csomagban és hogy fog rá Hoolbrock igazgatónő reagálni.
|
|
Raven
Szerepjátékok Istene
|
Luna Nova
Közzétéve: Oct 6, 2018 21:11:38 GMT 1
Post by Raven on Oct 6, 2018 21:11:38 GMT 1
Hatalmas tapsvihar közepén vágódunk be a nagycsarnok padlóján nyíló átjáróból, sajnos nagyon valószínű, hogy nem nekünk tapsolnak. Lemaradtunk az évnyitóról. Az nem lehet, nem küldhetnek innen haza, hiszen nem is az én hibám… Mire leeresztjük a seprűket szinte a sírás szélé állok, de azért tartom magam amennyire csak tudom. -Holbrook igagazgaztó, engedje meg, hogy megmagyarázzam…-Kezdem, de nem tudom befejezni, az egyik tanár előáll és rögtön a szavamba vág.
-Mégis miféle szemtelenség ez? Nemhogy késve, de az egész évnyitót lekésve még magyarázkodnának? Felelnék valamit, de nem tudok. A sírás a torkomon akadt és érzem, hogy nem tenne jót a megmaradt méltóságomnak, ha megszólalnék.
Ha itt Toma hozzá tesz még valamit. Akkor az nem lesz félbeszakítva. -Mégis mit képzelnek magukról, mindkettőjüket azonnali hatállyal ki kéne tiltani ebből az iskolából, a tiszteletlenség netovábbja ez a viselkedés.
Végül csak sikerül lenyelnem néhány könnycseppet. És szóra nyitnom a szám.
-De mi…- Ezzel nem megyünk sokra. Finnean tanárnő szemöldöke felszalad, de még mielőtt belekezdhetne egy újabb tirádába egy kedvesebb hang szólal meg a háta mögül.
-Finnean tanárnő, kérem. Nahát az a jel a ládán csak nem az öreg Merllow-é?
Letörlöm a könnyeket a ruhám ujjával és bólintok.
-Nagyszerű ez aztán a pompás évnyitó ajándék.- Lelkesedik.- Nyissuk ki! Nézzük meg mi van benne! Egészen biztosan mind meglepődünk majd és felvidulunk rajta.
Én ezt elég erősen kétlem, de már nincs erőm ellenkezni, úgy tűnik minden álmom ép most törik össze, ezt még ez a kedves hang sem tudja megjavítani. Végül a hatalmas láda fedelét csak ketten tudtuk felnyitni. Ahogy felnyitottuk az összes fény eltűnt a teremből, majd éles sípoló hangon fény kezdett kiáramlani belőle. A kisebb nagyobb csillagfények körbe körbe repkedtek a teremben, a jelenség annyira gyönyörű volt, hogy mindenki felállt a helyéről, hogy jobban lássa, volt akit még meg is érintettek a kellemes fénnyel égő csillagocskák ahogy pillangóként elrepültek mellettük.
-El se hiszem.- Kezdte az igazgató- Az öreg Merllow tényleg mindig meg tudja lepni az embert. Egy valódi csillag doboz, milyen pompás ajándék.- Álltam és néztem a varázslatos fényeket és csak arra tudtam gondolni, az bizony, és még mielőtt észrevehettem volna hangosan is kimondtam a következő gondolatomat.
-Bárcsak több ilyenben lehetne részem itt.- És abban a pillanatban egy meleg kezet éreztem a vállamon, az igazgatónő mögöttünk állt és mindkettőnk vállára tette a kezét.
-Egész biztosan sok hasonló vár még itt rátok.- Ahogy megértettem a szavai jelentését nem bírtam tovább visszatartani a sírást, csak álltam ott a csillag dobozból előáramló fényűzésben és némán folytak a könnyek a szememből.
Végre itt vagyok.
|
|
Zima
FRPG Guru
|
Luna Nova
Közzétéve: Nov 12, 2018 16:48:03 GMT 1
Post by Zima on Nov 12, 2018 16:48:03 GMT 1
A padlóból bukkanunk elő hatalmas ováció közepette. Lemaradtunk az évnyitóról. Evvan. Vajon most mindenki előtt, vagy majd az ünnepély után raknak ki minket? Fél szemmel látom Hercegnő megszeppent arcát. Talán kissé meg is sajnálom. Ő szeretne idejárni. Valószínűleg itt én vagyok az egyetlen „defektes”, aki nem akar itt tanulni. Charlotte magyarázkodna, de egy tanár a szavába vág. Igaza van, ezért sem nyikkantam meg. Rezzenéstelen arccal vártam a sorsunk kinyilvánítását. Na jó, mégsem tudtam olyan képet vágni, enyhén elszomorodtam. Kicsit azért rosszul estek a tanár szavai. Pedig ezt akartam. Hercegnő már a könnyeivel küzd. Szeretne magyarázkodni, de nem megy neki. Továbbra sem szólalok meg. Felesleges bármit is mondani. Őt nem hatná meg semmi.
Váratlanul az igazgatónő szól hozzánk. Hát persze, az ajándék… Charlotte bólogat. Igazgatónő eléggé lelkes lesz, amire enyhén felszalad a szemöldököm. Várjuk ki a végét… bár, ha a kinyitásra mindenki kis állattá változik, meg fogok engedni magamnak egy szélesebb mosolyt.
Hát nem változott senki sem kis állattá… de be kell vallanom, a jelenség elég szép. Még az én közömbös lelkemet is megérintette kissé. Aztán jött Hercegnő halk megjegyzése, majd a váll érintés és az igazgatónő szavai. Furcsán éreztem magam. Csalódottnak kéne lennem, hogy nem csapnak ki és mehetek haza, de… elég… nem hagyhatom, hogy ez a kis élmény eltérítsen a meggyőződésemtől. Hercegnő elbőgte magát itt mellettem. Neki ez tényleg sokat jelent. Aprót sóhajtottam, majd finoman megsimogattam a karját. Nem tudtam, mit mondhatnék, hisz különbözőek a nézeteink, de aztán eszembe jutott valami, ami fura mosolyt csalt az arcomra. - Na mibe, hogy szobatársak leszünk?
|
|
Raven
Szerepjátékok Istene
|
Luna Nova
Közzétéve: Nov 23, 2018 23:09:07 GMT 1
Post by Raven on Nov 23, 2018 23:09:07 GMT 1
1.Óra Álmodj szépeket Csipkerózsika! Végre elkezdhetem a tanulmányaimat a Luna Novában, már nem is tudom milyen kiskorom óta vártam erre. Az igazgató kedvessége ugyan meglepet, de nagyon örültem neki. Most viszont még az eddiginél is keményebben kell dolgoznom, be kel bizonyítani az igazgatónak és a tanároknak, hogy nem volt hiába az igazgatónő jó szándéka. Csak hát… Bár a szobára abszolút semmi panaszom nem lehet, jó lehet máshoz szoktam, a társaság egészen más tészta. Chia Toma egészen elképesztő jelenség, mintha az iskola semmit nem jelentene neki, abban a két hétben mióta itt vagyunk még egy darab könyvet nem láttam a kezében. Elképesztően idegesít a viselkedése, de jobb modorra neveltek minthogy ezt megemlítsem neki.
És különben is túl fáradt vagyok vele is foglalkozni, sőt, szinte minden máshoz is. Mióta az iskolába jöttem a rémálmaim még rosszabbak lettek. Ezért is jöttem le a könyvtárba, hátha találok valamit ami segít, vagy legalább magyarázatot ad azokra a furcsa álmokra. De hiába rovom a köröket már órák óta, nem találok semmit ami segítene. A kezem mögé rejtek egy ásítást és tovább túrom a könyveket. Talán még van egy kis időm a következő óra előtt. Chia Toma: A könyvtárban uralkodó csend borzasztóan hat, nem is csoda, mióta megérkeztél az iskolába egyfolytában csak aludnál, kivéve azt az 1-2 órát amikor tényleg alszol. Rémes álmok kísértenek, meg az új szobatársad is.
|
|
Zima
FRPG Guru
|
Luna Nova
Közzétéve: Dec 14, 2018 1:23:54 GMT 1
Post by Zima on Dec 14, 2018 1:23:54 GMT 1
Hurrá… a Luna Novában tanulhatok. Egész nap órák, poros könyvek meg fanatikus suli társak. Mondjuk van egy-két jó órám… repüléstan meg állat kommunikáció… meg egy-két egész klassz varázslat, de ennyi. Unatkozom. Amikor csak tehetem a szobámban vagyok, zenét hallgatok, gitározok, vagy alszom. Lehet kevésbé unatkoznék, ha kimozdulnék és interakcióba lépnék az emberekkel, de áááá… itt mindenki olyan, hogy az volt minden vágya, hogy ide kerüljön és nem értik, én mit keresek itt… A szobatársammal is ez a helyzet, bár Ő legalább szórakoztat. Látszik Hercegnőn, hogy beszólna nekem, hogy méltóztassak én is köhögő rohamot kapni a sok poros könyvtől, de Őt jó modorra nevelték, ezért nem szól semmit. A mai napon mégis lemegyek a könyvtárba, mert már nem bírom elviselni... Jé, milyen nagy… és milyen csendes… túl csendes… Körül nézek, de nem a polcokat vizsgálom, hanem Charlotte-ot keresem. Hamarosan észre is veszem, ahogy a fejét támasztja az egyik asztalnál. Eljátszom a gondolattal, hogy ráijesztek, de inkább nem. Van elég baja, nem akarom, hogy kiakadjon. - Szia! Huppanok le mellé és belelesek a könyvébe. Ahogy sejtettem. - Találtál valamit a rémálmokra? A wikipédia nem írt semmit…
|
|
Raven
Szerepjátékok Istene
|
Luna Nova
Közzétéve: Feb 3, 2019 20:10:13 GMT 1
Post by Raven on Feb 3, 2019 20:10:13 GMT 1
A szemem majd le ragad, a könyv sorai pedig hullámoznak, már legalább ötször elolvastam ezt a bekezdést… Az óriások gombákat esznek a hegyekben… álmatlanság ellen… de nem vagyok álmatlan… vagy… Megint elaludtam! Pattan fel a szemem. Ez így nem jó. Vissza a könyvhöz, valami megoldás biztos van benne. Várjunk… óriások? Ez nem is hangzik olyan szörnyen. Nagy büdös óriások gombákat esznek, azok meg sikítanak és felém nyújtják a karjukat. Felpattan a szemem. Egy csiga van a tankönyvön. Fura csiga, fahéjas süti illata van, ismerős ez az illat, és a hangja is ismerős, mint Tomáé.
-Szia! Találtál valamit a rémálmokra?- Kérdezi a csiga. Valami nem stimmel. Lecsúszik a fejem.
-El aludtam.- Mondom és megtörlöm a szemem.- Egy csigáról álmodtam, egész helyes volt.- Motyogom. –Wikipédia? Mindegy! Nem sokat, nem igazán tudok a könyvre koncentrálni, folyton leragad a szemem.
A könyvtár csendje, amit máskor imádok most egyértelműen nem segít. Felpattanok a székről!
-Menjünk ki a kertbe,a levegő majd segít ébren maradni amíg átnézem a fejezettet.- Mondom, felkapom a könyvet és elindulok kifelé. Már korábban kikölcsönöztem a könyvet úgyhogy nem lesz probléma, legalábbis remélem, hogy azt nem csak álmodtam. Nem nézek hátra, hogy megbizonyosodjak róla Toma követ-e vagy sem, nem is lassítok csak feltépem az udvarra vezető ajtót, aztán megtorpanok.
-Toma…- Nyögöm.- Megint elaludtam?- Az ajtó túloldalán álombeli táj fogad minket. Nem mintha a Luna Nova nem lenne csodálatos hely, de a rózsaszín égen átlebegő óriás egyszarvú cet (!) és a pink és arany színű füvet legelésző világos nyuszik valahogy meglehetősen bizarrak. Bár úgy tűnik rajtunk kívül ez senkit sem botránkoztat meg. Ahogy a fényes nappal világító hatalmas hold sem. Mi a fene folyik itt. Miért beszélget mindenki mintha mi sem történt volna? A mögöttem feltehetően döbbenten álló Tomára nézek és jó erősen belecsípek az arcába.
|
|
Zima
FRPG Guru
|
Luna Nova
Közzétéve: Aug 14, 2019 22:19:22 GMT 1
Post by Zima on Aug 14, 2019 22:19:22 GMT 1
Hercegnőnek asszem hiányoznak a csigák… végül is… francia… csóri alig él, majd elalszik, de azért nagy nehezen kinyögi, hogy nem talált semmit. Aztán hirtelen felugrik, amitől én úgy megijedek, hogy hanyatt vágódok. - Fény? Levegő? – kérdem elgyötörten, majd nagy nehezen feltápászkodok és utána megyek. Úgy lohol, mint akit puskából lőttek ki. Mondjuk örülök, hogy csak azután érem utol, hogy kivágta az ajtót. Ziher, hogy amilyen hulla vagyok fejbe vágott volna. - He? - Nézek fel a kérdésére, miközben próbálom a szemem a fényhez szoktatni. Megdörzsöm, aztán még egyszer, aztán oldalra döntöm a fejem. Asszem vágom, Hercegnő miről beszél. Vajon, ha megfognánk azokat a nyulakat voltaképpen mihez érnénk? Bizonyítaná, hogy ott vannak, vagy csak a levegőt piszkálnánk? - Ne csípkedjé má! – csapom el reflexből a kezét, miután belecsípett az arcomba. -Én is látom, amit Te, nyugi! Azaz… nem nyugi, na, de akkor is nyugi, kitaláljuk mi ez. Ekkor valami az eszembe villan. Ugye nem? Arcom elgyötörtebbé vált és az égre nézek. Először kiabálni akartam, de aztán észbe kaptam, hogy a többiek nem úgy néznek ki, mintha részesei lenének ennek a dolognak és totál kattantnak néznének. Így csak halkan morgok magam elé, Charlotte hallhatja. - Nem tudom, miféle felsőbb hatalom vagy, de most komolyan… úgy nézek ki, mint valami tipik világ megmentős lányka? Ő még talán az – mutatok hüvelykujjammal szobatársam felé – de én? Miért kell engem szivatni? Valószínűleg nem kapok választ, szóval egy nagy sóhaj után elindulok. Hercegnő kérdésére csak annyit felelek. - Megpróbálok interakcióba lépni a nyulakkal. Mondjuk megsimogatni őket, ha nem vérmes vadállatok. Vagy a levegőt… ami ott van. Nem, nem feltétlenül jó ötlet, mert bármik is lehetnek, de jobb nem jutott az eszembe.
|
|
Raven
Szerepjátékok Istene
|
Luna Nova
Közzétéve: Sept 24, 2019 18:12:33 GMT 1
Post by Raven on Sept 24, 2019 18:12:33 GMT 1
A végén ketten közrefogunk egy rózsaszín nyuszit, ami valamiért nem akar elszaladni előlünk, csak tovább rágcsálja a füvet. Biztos finom lehet. Még felnézek Tomára, hogy bátorságot gyűjtsek a társaságából. Jobb lenne valaki nála… Kifinomultabb. De nem igazán van miből válogatni. Nyelek egy nagyot aztán kinyújtom a kezemet a nyuszi felé, remélem, hogy Toma ugyanezt teszi a másik oldalon. A nyúl szőre nagyon puha és kicsit ragacsos, ahogy kezemre nézek cukrot látok csillogni rajta.
-Vatta cukor…- Mondom ki fennhangon.- He? Mi a fene folyik itt? Vata cukor nyuszik, óriás lebegő cetek, a hold.- Majd hirtelen felvillan valami.- A hold… a hold… a hold, fényes nappal, de nem is látni a napot. Fel kell menünk a toronyban látni akarom felülről, hogy mi folyik itt.- Mondom határozottan Tomának. Ahogy a toronyhoz érünk azonnal látom, hogy nem úszom meg a seprűzést. Egyébként is gyorsabb lenne úgy. A torony bejáratát ugyanis benőtte valami furcsa vastag tüskebokor inda ami egyenesen felkígyózik a toronyba.
-Vissza kell menünk a seprűnkért,- Tudom ez nyilvánvaló, de ha ideges leszek elkezdem kimondani a teljesen egyértelmű dolgokat. De most már biztos ez az izé ennek az akárminek a forrása. De hogy nem vette észre senki mielőtt ekkora lett?
|
|
Zima
FRPG Guru
|
Luna Nova
Közzétéve: Sept 27, 2019 18:21:20 GMT 1
Post by Zima on Sept 27, 2019 18:21:20 GMT 1
Őszintén meglep, hogy Hercegnő is velem tart. Együtt közeledünk a kiszemelt nyúlhoz. Nem mozdul, egész békés. Charlotte rám néz, hogy erőt merítsen. Látom, hogy fél. Bevallom, bennem is megfordult, hogy hátha az utolsó pillanatban ránk veti magát. De továbbra sem mozdult. Mindketten hozzáérünk. - Vattacukor... he? - fakad ki Hercegnő, mire megnyalom az ujjam. - Ja, epres... Ezután csak beszél és beszél. Nos én elsiklottam a Hold jelenléte felett, tény, de ezért van, hogy neki eszébe jusson. Úgy tűnik, valamire rájött, ezért elindul a torony felé. Kapásból a másik irányba mentem, egyenesen a szobánkhoz. Ismerem az itteni épületeket, hülye leszek fellépcsőzni. Az ablakunk alá érve elmormoltam pár varázsigét. Még jó, hogy a specialitásaimról van szó. Az ablakunk kinyílt, a két seprű kilebbent, majd az ablak visszacsukódott. Amint elhelyezkedtem a seprűn már mondtam is a repülés igéjét és már suhantam is.
Elég gyorsan megjártam, mert Hercegnő ekkor eszmélt rá, hogy nem akar lépcsőzni, na meg, hogy nem vagyok mellette... na meg... hogy valami növény elzárja a bejáratot és még a toronyra is felcsavarodik. Ne már! A botanika sem tartozik az erősségeim közé... Nem hagyom, hogy elgyengítsen a bizonytalanság. Hercegnőnek csak éppen hogy odadobom a seprűjét és már repülök is fel. - A vesztes szedi le a növényt! - fordulok hátra egy pillanatra és öltöm ki a nyelvem. Inkább bosszankodjon, mint féljen. Amúgy sincs sok esélye ellenem. A seprűm hihetetlenül jó és hát tehetséges is vagyok. És amúgy is jobb lenne, ha ő kezelné a gyomot, mert ha rajtam múlik, talán csak jobban megnő... Felfelé repülve figyelem a környezetet, hátha észreveszek valami furcsát, illetve vigyázok, nehogy bajunk essen.
|
|
Raven
Szerepjátékok Istene
|
Luna Nova
Közzétéve: Oct 7, 2019 22:37:39 GMT 1
Post by Raven on Oct 7, 2019 22:37:39 GMT 1
Megfordulok és észreveszem, hogy Toma nincs mögöttem. Mire feldolgozom, hogy eddig magamban beszéltem már el is húz mellettem a seprűjén, lepasszolva nekem a sajátomat és el is indul felfelé. Elkapom a seprűt és kiáltom is a varázs igét.
-Tia freyre!- És igyekszem után ahogy tudok. –Lassíts le, ez veszélyes lehet!- Kiabálok utána. De mintha meg sem hallaná. Ahogy egyre feljebb repülünk a tüskék között bimbókat látok az indákon. Az egyik pedig ép az örülten száguldó Toma előtt pattan fel. Majdnem lerántva a lányt a seprűjéről.
-Muroiwa!- Gondolkodás nélkül mondtam ki a varázsigát a felé nyúló dologra, nem is néztem mi lehet az. Én már csak közelről láttam, hogy a bimbóból egy ember szerű virág (?) bújt volna elő. Rossz érzés volt elpusztítani azt a valamit, bármi is legyen. Ahogy felfele nézek még rengeteg bimbót látok, a varázsló kő feletti kupolát pedig szinte egy az egyben elfoglalja egy hatalmas bimbó.
-Szóval ez tényleg az…- Hebegem magam elé.- Egy „Holdra néző Csipke Rózsa”. Biztos a varázsló követ használja, hogy elég mágiát gyűjtsön ahhoz, hogy virágot bontson.
|
|
Zima
FRPG Guru
|
Luna Nova
Közzétéve: Jan 8, 2020 10:48:52 GMT 1
Post by Zima on Jan 8, 2020 10:48:52 GMT 1
Csak úgy átjár az adrenalin, ahogy a tüskék és bimbók közt repülök. Nincs is jobb, mint száguldozni. - Woa… - oké… Alig fogom fel, hogy egy bimbó épp előttem pattant ki. A gyors reflexeimnek és Charlottenak hála megúszom. - Ez azért meredek volt… de egyben király is…! De várjunk… jól láttam, hogy egy alak volt benne, vagy csak haluztam? Megvontam a vállam. Lelkesedésemben megkerülöm a növényt, próbálok gyengepontot keresni. Mivel továbbra sem erősségem a botanika, így Charlotte mellé repülök, aki mintha valamit hebegne. Csúcs, legalább Ő tudja, mi lehet ez. - Kösz az előzőt. Van ötleted, mit kezdjünk vele? Nekem csak a lángszóró jut eszembe, mint opció… Esetleg keríteni egy tanárt… Persze értelemszerűen helyettesíthető tűz varázslattal. Ú, vagy ott van az a menő fúziós gyújtogatós varázslat… Mondjuk a toronynak meg a varázslókőnek nem kéne megsérülnie… Meg... lehet, hogy olyan élőlény, amelyet le tudnánk zsugorítani, vagy megmenteni... Amúgy… hogyhogy még egy tanár sincs itt? Hm… majdnem mondanám, hogy akkor csak hallucináció, de… az előbb kis híján lecsapott, szal nekem elég valósnak tűnik…
|
|
Raven
Szerepjátékok Istene
|
Luna Nova
Közzétéve: Apr 30, 2020 14:00:32 GMT 1
Post by Raven on Apr 30, 2020 14:00:32 GMT 1
-Valóságosnak tűnik.- Hagyom rá és a szint széléhez sétálok. Hihetetlen magasan vagyunk, a szívem a torkomban dobog, csak ez a magasság is elég, hogy átjárjon a rettegés, de…
-Tudod mi történik, ha meghalsz álmodban?- Ha igazam van, amiben most annyira nem vagyok biztos, így lenézve a mélység szélén, akkor talán, talán… Veszek egy mély levegőt és teszek egy lépést. Így vagy úgy, de kiderül, hogy mi folyik itt. A kezemet nyújtom Tomának
-Tudom, hogy örültségnek hangzik, de szerintem épp álmodunk. Ha leugrunk, innen talán felébredünk.- Vagy legalább is remélem.- Biztos csúsztál már meg lépcsőn, vagy zuhantál le álmodban és tudod mi történik olyankor, már a zuhanás elején felébredsz, mielőtt földet érnél. Szóval szerintem megér egy próbát.- Azzal megvárom, hogy megfogja-e a kezemet és belemegy-e a kísérletbe.
|
|
Zima
FRPG Guru
|
Luna Nova
Közzétéve: Apr 30, 2020 15:23:35 GMT 1
Post by Zima on Apr 30, 2020 15:23:35 GMT 1
Látom Hercegnőn, ahogy a megoldáson kattog. Na meg fél, hogy leesik. Engem nem zavar a magasság, csak ha közben csapkod egy növény. De ott is leginkább a növény. A lány kérdésére csak oldalra döntöm a fejem. Az attól függ… Nem feltétlenül halsz meg a valóságban. Legalábbis… szerintem… de még sosem gondolkodtam ilyesmin. Látom, hogy nehezen nyögi ki, mit szeretne ebből kihozni, majd a kezét nyújtja. Hát persze… bakker… hogy a haluzás eszembe jutott, de az álmodás nem… igazából van benne ráció… Nem szakítom félbe a nehezen kipréselt monológját. Rávigyorgok. - Csapassuk, nincs jobb ötletem – megragadom a kezét és még mielőtt elbizonytalanodna, ugrunk.
|
|
Raven
Szerepjátékok Istene
|
Luna Nova
Közzétéve: May 3, 2020 11:48:52 GMT 1
Post by Raven on May 3, 2020 11:48:52 GMT 1
A szívem rögtön a torkomba ugrik, ahogy zuhanni kezdünk, behunyom a szemem és eláll a lélegzetem is a félelemtől. Majd a hideg kőpadlón térek magamhoz a sötétben. Nem tudom, hol vagyunk, de biztos, hogy nem a saját hálószobánkban.
-Toma?- Kérdezem a sötétséget. Megtalálom a varázspálcám az övemen, és csinálok egy kis fényt. –Úgy tűnik sikerült. Vagy legalábbis azt hiszem.- Aztán meghallom a szuszogásba vegyülő horkolást.
-Ez ugye te vagy?- Kérdezem reménykedve. De ahogy egyikünk feljebb emeli, a pálcáját már látom, hogy nem. Valami óriási alszik mellettünk. Az ajkaim elé teszem a kezem és a lányra nézek.
-Shhh, ha elég halkak vagyunk, talán elosonhatunk mellette és nem keltjük fel.- Bármi is ez túl nagy hogy fel akarjam ébreszteni, bármit is álmodik éppen. Lehet, hogy a szobájába settenkedő fiatal boszikat fal fel éppen álmában.
|
|