Raven
Szerepjátékok Istene
Mindenkit szeress, ne sokban bízz, Ne bánts senkit,
Elfoglaltság: Mesélést & Játékot vállal
Utoljára online: Nov 4, 2024 22:25:09 GMT 1
Jun 2, 2017 19:12:16 GMT 1
|
Vatican
Közzétéve: Mar 5, 2018 23:35:18 GMT 1
Post by Raven on Mar 5, 2018 23:35:18 GMT 1
|
|
Raven
Szerepjátékok Istene
Mindenkit szeress, ne sokban bízz, Ne bánts senkit,
Elfoglaltság: Mesélést & Játékot vállal
Utoljára online: Nov 4, 2024 22:25:09 GMT 1
Jun 2, 2017 19:12:16 GMT 1
|
Vatican
Közzétéve: Mar 6, 2018 0:12:09 GMT 1
Post by Raven on Mar 6, 2018 0:12:09 GMT 1
2018. január. 1. Róma, Vatikán. Nem tudod mi a különlegesen korai találkozó apropója, de hiába, nem sokat aludtál azonnal indulsz ahogy megkapod a hívást. A Vatikán nem szokott szórakozásból inkvizítorok után küldeni. Különösen nem az olyan képzéssel rendelkezőkkel mint amilyen te is vagy.
Icabod atyát egy másik férfi társaságában találod még kint a folyosón. A keresztes vadászok csuháját viseli és a tőröket is kiszúrod a ruhája alatt. De még innen messziről is érzed hogy valami nincs rendben vele. Ahogy közelebb érsz már egészen biztos vagy benne, nem sokkal találkoztál a fajtájából de azért felismered, egy vámpír az. De miért beszélget az egyik legelőkelőbb fő inkvizítor egy ilyen lénnyel? És az miért visel a keresztes vadászok öltözékét és fegyvereit mintha csak a sajátja lenne? Sajnos nem hallod mit beszélnek amíg elég közel nem érsz hozzájuk de akkor is csak egy fél mondatott tudsz elkapni.
-Egyelőre az lesz a legjobb ha kivárjuk mit tehetünk.- Majd amikor észreveszik hogy a közelükben vagy mindketten elhallgatnak és feléd fordulnak.
-Brasey, örülök hogy megérkezett.- szólít az összes idős férfi. Téged nem téveszt meg a külseje, hiába néz ki a ritkás ősz hajával és a bozontos szürke szemöldökével mint egy öreg mókus, még simán kiverné a lelket akárkiből, persze csak ha kíméletes az illetővel, ha nem…
-Örülök hogy találkoztunk.- Fordul feléd a vámpír is. Egyértelműen látszik rajta hogy nem örül, hogy te vagy rá ilyen hatással vagy amiről beszéltek azt nem tudni.- Arick Sorello vagyok, a keresztes testvérekhez tartozom.- Mondja és közbe kezet nyújt neked. Majd az idősebb férfihoz fordul.- Akkor azt hiszem mi végeztünk is úgyhogy én távozok.
-Az lesz a legjobb.- Feleli a másik, katonásan, de nyájasan. Majd feléd fordul.
-Kövesen, int feléd. Jobb ha valahol máshol beszélünk, itt szó szerint még a falnak is füle van.- Int a körülöttetek sorakozó gyönyörűen kidolgozott faragványokra és festményekre. Amerre ellátni mindenhol szenteket és angyalokat látni az egész folyosón, talán egy élet is kevés lenn nehogy mindet megnevezd, már ha ez lenne a szándékod.
Ahogy beértek a tágas irodába még egy ember fogad titeket, sötét hajában alig ülnek ősz csíkok pedig ő is leélte már élete delét, sőt amilyen élete neki van már talán többet is. A szakadt barna kabátja a fogason lóg, a vastag kötött pulóveren egy feltűnő szakadás fut a vállán, ami alól kivillan az inge ami valami megmagyarázhatatlan oknál fogva érintetlennek tűnik. Mondjuk a szakadt ruhái, a kabát kivételével, koszosnak nem tűnnek csak szakadtnak. A főnököd íróasztalával szemben ül és teát kortyolgat közben pedig egy asztalon felejtet antik könyvet lapozgat. Ahogy a másik elmegy mellette mintegy véletlenül, becsukja a könyvet és felsóhajt.
-Örülök hogy még mindig otthon érzed magad nálunk Kremsey.- Jegyzi meg, a név nem ismeretlen számodra. A férfi a testvér szervezetteteknél a Keresztes vadászoknál dolgozott. Méghozzá nem rosszul. Amennyire tudod az elmúlt száz év legeredményesebb vadásza volt. Amíg ott nem hagyta a Vatikánt és fel nem emelte a semmiből az akkora halottnak hit Lumier nevű vadász szervezettet.
-Szóval ő az inkvizítor srác akiről beszéltél. Remek akkor kifejtem mi a probléma.- Fordul feléd, székestől, viszont bemutatkozás nélkül.- Tudod hol van Busse wood?- Kérdezi majd pár másodperc szünet után hozzá teszi.- Én sem tudtam. Chikágó melett fekszik, valami flancos természetvédelmi terület, a minap az egyik emberem rábukkant egy rendőrségi jelentésre ami szerint 23 azonosítatlan holtestre bukkantak egy tömegsírban. A sorozat gyilkos ügyek nem ránk tartoznak, de a holtestek azért mégis érdekesek. Se vér, se csont, se bőr nem volt az áldozatokon. Oh és amúgy nem volt szívük sem.- Teszi még hozzá könnyedén.- Persze ettől a brutalitástól még nem lehetünk benne biztosak hogy az elkövető nem egy sorozat gyilkos, de én NEM HINNÉM.- Emeli ki nagybetűkkel miközben a másik férfi felé sandít. Aki erre felsóhajt és megszólal hozzád intézve a szavait.
-Ezért mész oda te Brasey. Az első számú feladatod kideríteni emberi lény áll-e a hátérben.- Tudod ez mit jelent, ha igen akkor bármi is legyen a rendőrségre kell bíznod a dolgot, de ha csak a legkisebb mágikus beavatkozást is észleled szabad kezet kapsz az intézkedéshez.
-Ma indul.-Teszi még hozzá- Azonnal elviszi a Vatikán egyik magángépe a Rosmonti repülőtérre onnan nincs messze az erdő. A további utasításokat földet érés után kapja.
Ezzel befejezte a mondandóját és int hogy távozhatsz, ekkor a másik férfi krákog fel hogy magára vonja a figyelmet.
-Oh igen. Még egy utast magaddal viszel a repülőn. Bejöhet kérem.- Az ajtó kinyílik és egy vékony rövid fekete hajú nő lép be, a ruhája nagyon emlékeztet a keresztes vadászok ruháira de valahogy mégis más, a nyakában egy ezüst kereszt himbálózik egy rózsafüzér végén aminek a szélei különösen élesnek tűnnek, és a ruha két oldalán kialakított zsebekből is egy egy ilyen lóg ki. De nem ez az igazán különleges benne hanem az a hihetetlen mágikus energia ami körbeveszi. Első pillantásra azt gondolod hogy talán vámpír, de nem valahol más ez az aura, de nem igazán tudod megmondani hogy miben, mert még sosem találkoztál ilyennel korábban csak azt tudod hogy más. –Hedfyld kisasszony is magával tart az úton bár neki Chiagoban lesz dolga.
Ezután végre mindketten elindulhatok a dolgotokra.
|
|
The First Heretic
Lelkes fórumozó
Utoljára online: Jul 21, 2024 14:20:15 GMT 1
Apr 9, 2016 18:35:27 GMT 1
|
Vatican
Közzétéve: May 5, 2018 8:53:24 GMT 1
Post by The First Heretic on May 5, 2018 8:53:24 GMT 1
Még hajnal van de máris a Vatikánban kell lennem.... mindig csak a munka nyehh...-Gondolom miközben sétálunk a Vatikán egyik folyosóján. Icabod atyát meglátva semmi különöset nem veszek észre, de a másikban van valami furcsa annak ellenére hogy Keresztes vadász.Jobban megnézem akkor jövök rá hogy ez egy vámpír-A francba nincs nálam karó... motyogom miközben közelebb érek.
Vajon miért van itt és mit akarhat itt ez a lény,figyelmen kívül hagyom egyenlőre még az atya üdvözöl. -Üdvözlőm Atyám csak természetes!-Kezet fogok az öreggel még mindig olyan vas marka van, hogy a kezemmel együtt a lelkem szorítaná ki. -Üdv Soric Brasey inkvizítor,és meg kell valljam felkeltetted az érdeklődésem keresztes testvér.Mesélhetnél hogy kerültél ide ha egyszer lesz időd.-miközben kezet fogok vele azon jár az eszem mit keres itt ez a lény.
Dohos szag van az irodában mintha egy könyvtár lenne és az sem rak sokat hozzá, hogy egy szakadt pulóveres fószer éppen valami löttyöt kortyolgat és olvasgat.Kicsit abszurd mintha egy titkos alaksorban lennénk és valami tervet akarnának szőni... és szerintem ez is fog történni, de most nem ez a lényeg.Név alapján egyből beugrik ki ez, egy nagyon képzett vadász hühha ez igen elég érdekes lesz ez a reggel. Hmmm... érdekes brutális még is abszurd, se vér,se csont,se bőr?A szív fontos lehet de akkor is ez sok így egy sorozatgyilkosnak. -Ez nem sorozatgyilkosság, ez valami rosszabb lesz- mormolom magam elé. -Még ma,értem -bolínotok és idnulnák mikor valaki elkezd krákogni.Ezután belép egy fiatal nő,van benne valami nagyon furcsa de nem tudom hová tenni. -Csak az úton vagy a küldetésen is?- Kacsintok a nő felé. Chiago miért van olyan érzésem, hogy ebből semmi jó nem sülhet ki... -Akkor én indulok is.Kisasszony velem tart?- Kérdezem tőle és már a kilincset markolom.
|
|