Archangel Gabriel
Név: Gabriel
Faj: Angyal
Nem: Nő
Kor: ?
Külső leírás: Haja és szemei azúrkékek, alkata törékeny nőt juttat először az ember eszébe. De ezt az illúziót hamar megtörik a hideg szemek érzéketlensége, melyek olyan távol állnak az emberi szemektől. Mert egy ember, még ha teljesen meg is törik sem képes annyira figyelmen kívül hagyni maga körül a világot, hogy még az ellenségei szétszabdalása közben se rebbenjen a tekintete. Egyedül az angyalok képesek erre a hidegségre.
Leírás: Azt kérdezed gyűlölöm-e az embereket vagy a démonokat? Nem. Én semmit sem érzek irántuk. Hogy akkor miért öltem meg több milliót? Mert ez volt a parancs. És egy jó fegyver azt teszi, amire kérik. Különösen, ha ez az Ő akarata. Hogy éreztem-e közben valamit? Nem. Miért kellet volna? A démonok elárulták Őt, és életüket a pusztítás köré építették fel. Az ilyen lényekért nem kár. És mi van az Ő kedvenceivel? Nem törődnek a kéréseivel, figyelmen kívül hagyják szeretetét. Megbánás nélkül bűnöznek, elpusztítanak maguk körül mindent, ami az Ő szívének oly kedves, majd hozzá fordulnak zokogva és Őt hibázatva, mikor önnön bűneik visszaütnek. Csak néztem ezt évezredekig és nem tudtam miért imádja őket jobban, mint engem vagy a testvéreimet. De nem gyűlöltem őket. Mennyei Atyám azt mondta, figyeld őket. Hát figyeltem. Azt mondta, védd meg őket. És én megtettem. Megtettem akkor is, amikor láttam Atyám könnyeit vétkeikért. Megtettem, mert ezt kérte tőlem.
De nem voltam elég erős. A Hazugságok Hercege megvezetett, akár egy ostoba embert. Úgy nézett ki, mint bármelyik a testvéreim közül, nem volt a legszebb vagy legalább is előttem nem mutatta magát annak. Azt mondta: ”Ott az ember, azt mondja, ők a kedvencei, de akkor miért a sok könny? Láttad már, hogy könnyet ejt miértünk? Azt mondja, örömét leli bennük, de hol vannak ennek az örömnek a jelei? Azt mondta, figyeld őket. Mit láttál? Háborúkat egy egy ember javáért, pusztítást a kapzsiságukért, a kényelmükért, gyilkosságot élvezetből. Hát tényleg ez okozna Atyánknak akkora örömet? Miért nem mész és ölsz meg csak párat azokból, akik miatt a könnyei így hullnak, talán jobb kedvre derül, ha szebb lesz ez a világ.”
És én hittem neki. Hát mentem, életeket vettem el azokat, akik nem bánták, amit Atyánk törvénye ellen elkövettek. Mindet egytől egyig. És vártam, mikor mosolyog rám Atyám a segítségemért. De Ő nem mosolygott. Azt mondta, elvettem az emberektől a bűnbánat lehetőségét, hogy megszegtem a legfőbb szabályt, hogy nyíltan nem avatkozhatom bele. De hát mindent miatta tettem. Meleg vizet éreztem az arcomon és fájdalmat, amit addig sohasem, a Mennyek Ajtaja bezárult előttem és én csak zuhantam a sötétben.
Most itt vagyok. Parancs nélkül, nem szűnő fájdalommal, amit az előtt sosem éreztem. A meleg folyadék lefolyik és megdermed az arcomon, nem tudom, mi vezetett idáig. Én mindent Érte tettem. Hogy gyűlölőm-e most? Nem. Dühös vagyok-e? Nem. De mos minden megváltozott, ha ölnöm kell hát ölök. Ha újabb hibát is követek el nem lesz semmi, amit nem Őérte tennék. És elérem, hogy visszaülhessek a Mennyekben az övé mellet álló székembe. Mert valamikor a kerubok legnagyobbja voltam és újra az leszek.
Képességek: Gyengébb ellenfél ellen tudatbefolyásolás (a gyengébbeket akár saját maguk elpusztítására is rá tudja venni) Pszichokinézis, + a szárnya révén repül.
Ha túl sok sebet szerez, vagy teljesen kilátástalan a helyzete Holly módba vált: Ebben még a mennyei büntetés ellenére sem érez fájdalmat, a szárnyai megerősödnek, a testén csíkok jelennek meg és minden és mindent elpusztít maga körül egy bizonyos távolságban. De ezt csak pár percig képes fenntartani és közben teljesen felemészti a testét. Ezután akár napokig is tart, mire újra fizikai testet ölthet.
Felszerelés: Aurelis: A kétélű kasza.
(Original karakter Inspired by KaoriYuki.)