Whitewolf
Szerepjátékok Császára
"Wolf maga a háború" Ben
Elfoglaltság: Mesélést & Játékot vállal
Utoljára online: May 12, 2022 19:55:41 GMT 1
Feb 23, 2016 20:05:49 GMT 1
|
Taigata
Közzétéve: May 27, 2017 21:33:42 GMT 1
Post by Whitewolf on May 27, 2017 21:33:42 GMT 1
Zóna: Anarchista űr Rendszer: Son-Jarin Holdak: 3 (Kelt) (Kozel) (Gemer) Beosztás: 1c (Csak engedéllyel lakható) Lakosság: 1 000 fő (Különböző hadseregek tagjai és kiszolgálószemélyzetük.) Átlag hőmérséklet az egyenlítőn: 25,0 c oÁtlag hőmérséklet a sarkkörön: -70 c oSugár: 5990 km Legmélyebb pont: 11 km Legmagasabb pont: 7 km A 6. bolygó a redszerében. A felszínén csak fagyott állapotban található víz a sarkokon. A bolygó a 3k.1897-es Celenei egyezmény alapján közös gyakorlótér a Tyri paktum, a Ganümidai koloniális szövetség (később 16 Ganümidai kolónia és Ayrai föderáció) közös katonai gyakorlótere ahol főként az eggyüttműködésen és az új technikák prezentálásán van a hangsúly. Persze a környék kalózai nem nagyon örülnek annak, hogy a világ nagyhatalmai a szomszédjukban tesztelik a vadonat új fegyvereiket vagy tartanak összevont hadgyakorlatokat. Ám sajnos a jelenlévő az övékénél feltehetőleg sokkal jobb csapatokkal nem nagyon tudnak mit kezdeni.
|
|
Whitewolf
Szerepjátékok Császára
"Wolf maga a háború" Ben
|
Taigata
Közzétéve: May 31, 2017 1:16:46 GMT 1
Post by Whitewolf on May 31, 2017 1:16:46 GMT 1
/Edward David Mc'loyd/ Egy Redhammer csapatszállítóban ülsz. Ez az Ayrai föderáció standardizált csapatszállítója. Vaskos a páncélja és bárhova eljuttatja a gyalogságot. Ezek a gépek mindig jól szolgáltak nem csoda, hogy nem cserélték le őket az évek folyamán. Téged és a századodat a Taigatára küldtek egy kis közös gyakorlásra az Ivaliszkekkel nagyjából egy hónapja. Igazából elég nagy gyakorlat. Minden féle faj és Frakció hadseregei felbukkantak különböző méretű csapatokkal. Például a Hokkidák egy nehézgyalogsági századot küldtek, míg a Ganümiadiak egy páncélos rajt. De akad itt egy Ivai tüzérségi kötelék és egy Mirl vadászraj is. A legnagyobb haderőt azonban az Ivaliszk únió sorakoztatja fel két mobil gyalogsági és egy páncélvadász ezred képében. Szóval egy egységes hadgyakorlaton kell részt vennetek. Ezért robogtok jelenleg is kinn a puszta közepén krátereken át három csapatszállítóval. Te a középsőben ülsz a Ledrick Hadnagyal és a parancsnoki a felderítő és a támogató szakasszal együtt. Az első feladata ezek közül egyértelmű. A három fős szakasz a Hadnagyból, a rádiósból és egy tiszthelyettesből állt. Az ő dolguk a század vezetése. A felderítő szakasz csak két fő. Könnyűknek is szokták őket becézni mivel csak efféle páncélzatot viseltek. Az ő feladatuk volt az ellenség kiszúrása és jelentése a bázisra. Ebbe a két fős szakaszba tartoztál te is. A támogató szakasz feladata az volt, hogy nehéz fegyveres támogatással lássa el a a század többi tagját. Pont ezért cipeltek magukkal egy kisméretű mozsár ágyút és egy nehézgéppuskát. A másik két járműben csak egyszerű tíz fős gyalogos osztagok helyezkedtek el. A század magjai. Egyszer csak egy nagy BUMM rázza meg a földet. -Mi a szar volt ez?-kiált fel a hadnagy melletted. -Uram az első járművet találat érte.-Szól hátra a pilóta -Mi a franc? Még nem is vagyunk a gyakorlóterepen. Idióták. -Nem uram. Úgyértem ez nem gyakorló lövedék volt. Valaki élessel lő ránk. -MIAFA...BUMM Egy újabb robbanás ezúttal mögöttetek csapódik be. -Ez egyenesen lekapta a hármas jármű kerekét. Lebénultak. -JÁRMŰVET ELHAGYNI! GYERÜNK! Kiugráltok a csapatszállítóból a fagyos bolygó felszínre. Majd ahogy tudtok fedezékbe húzódtok. Az ellenség egy dombról tüzel rátok. Szerencsére az egyik kis út melletti kráterben a század megmaradt fele fedezékbe tudott húzódni ám a páncélos a magaslaton hamarosan bemér titeket ha nem csináltok semmit. A dombról felugat egy géppuska. Rögtön el is viszi valakinek a fejét. -A picsába. Ezek Ivaliszkek. Mi a faszért lőnek ránk Ivaliszkek éles fegyverrel?-Mondja a hadnagy majd észbe kap, hogy parancsolnia kéne.- Tüzérségi tüzet akarok arra a dombra. Az első sorozat füst legyen a kettőnk közé! Mcloyd! Kerülje meg a dombot és ellenőrizze, hogy találnak-e a lövedékeink. A dombon trónoló Ivaliszk tankvadász közben ismét tüzet nyit. A lövedéke egy szempillantás alatt a levegőbe repíti a hármas járművet. A kráter hosszanti fut végig az út mentén és számos szikla fedi gugolva valószínűleg elég könnyen végig tudnál rajta kúszni de elég lassú lenne. Viszont felvezet egy szomszéd dombra ahonnan biztosan jól rálátnál az ellenségre. A másik megoldás, hogy futsz. Ilyenkor ugyan megvan az esélye, hogy eltalálnak de így több esélyt adsz az osztagnak mielőtt eloszlik a tüzérek által lőtt füst.
|
|
Arnion
Lelkes fórumozó
NEP
Utoljára online: Oct 23, 2020 8:22:09 GMT 1
Sept 12, 2016 15:01:09 GMT 1
|
Taigata
Közzétéve: May 31, 2017 5:23:11 GMT 1
Post by Arnion on May 31, 2017 5:23:11 GMT 1
A faszért lőnek ránk Ivaliszkek? Ahj... Most az az első, hogy a csapat többi részét segíteni tudjam. Mielőtt indulnék. Bele túrok egyet a hajamba és kihúzok egy cigarettát a zsebemből. Általában volt nálam cigi, mert a hadseregnél rá szoktam. Bele tettem a számba, majd az öngyújtót is kivettem a zsebemből és meggyújtottam a számba lévő bagót. Kettő három slukk után, hallva, hogy a kedves vezérünk ideges. A lehető leggyorsabban futottam az általam kiszemelt dombra. Nem tudtam, hogy vajon eltalálnak és meghalok, vagy túl élem és hős leszek. Csak egy számított nekem, hogy pár Ivaliszk nyakat törhessek majd ki. Miközben szaladtam. ügyeltem arra, hogy minél jobban cikázzak, hogy nehezen tudjanak becélozni. Közbe meg vígan pöfékeltem. Azon gondolkoztam, hogy a jó seggű hadnagy ennyire megbízik bennem, vagy ennyire meg akar öletni? De ez lényegtelen, ugyanis bízok magamban, hogy sikerülni fog.
|
|
Whitewolf
Szerepjátékok Császára
"Wolf maga a háború" Ben
|
Taigata
Közzétéve: Jun 3, 2017 17:22:00 GMT 1
Post by Whitewolf on Jun 3, 2017 17:22:00 GMT 1
Ahogy rohanni kezdesz a hegyen az egyik géppuska feléd fordul és elereszt feléd egy sorozatot.
Géppuska találatok: 521Oz0yN1-101-10 1-101-10 Mentő: 1-10 Sebzés: 12-18
Szikláról sziklára haladva kerülöd ki a lövedékeket és futsz tovább. Aztán egyszer csak érzel egy nagy lökést oldalról. Nincs szerencséd. A Maw300 teljes erőből oldalba kapott Csak az istenek tudják, hogy mekkora szerencse kellett ahhoz, hogy a többi lövedéke ne találjon és csináljon ki rögtön. A hegyen durrogó gépfegyver lyukacsossá varázsolja körülötted a földet te azonban megúszod. Már amennyit még lehetett. Sikerrel felérsz a hegyre. Az adrenalin csak úgy lüktet az ereidben ahogy lebuksz az egyik szikla mögé. Épp időben érkeztél. A füst eloszlani készül te pedig egy kiálló szikla mögött bújsz meg. A sebeted markolászod és gyorsan egy szorító kötést varázsolsz rá. Az ellenség géppuskása feltehetőleg még mindig téged figyel de most a domb aljából is kapja a tüzet a tieidtől. Beszólsz a rádión, hogy megérkeztél és, hogy a támogatók kezdhetik a tüzelést. A robbanások megkezdődnek ahogy a mozsárágyú kivet magából pár lövedéket de a lövések elég pontatlanok. Főleg mögé mennek. A te dolgod lesz megmondani, hogy mennyivel célozzanak odébb. Az ellenség osztaga jó pozícióban van a dombon. Egy közepes géppuska és egy tank is mered a kráterben ragadt társaidra. Emellett egy egész Ivaliszk gyalogos osztag vár ott megtöltött fegyverekkel. Az egyik rohadék ezek közül volt az amelyik oldalba lőtt a könnyűgéppuskájával. A mozsár ágyútok tüze sajnos elég pontatlan. Túlságosan is mögé lő a többieknek. A te dolgod lesz célba irányítani őket. Viszont mi legyen a célpont? A tank ami kilőheti a járműveteket? A géppuska ami az osztagot veszélyezteti? Vagy az ellenséges gyalogság ami? Ez már a te döntésed.
(-18 életpont. Maradt: 6. Javallott megnézetned magadat az osztag medicjével.)1-10·1-10·1-10·1-10·1-10·12-18
|
|
Arnion
Lelkes fórumozó
NEP
Utoljára online: Oct 23, 2020 8:22:09 GMT 1
Sept 12, 2016 15:01:09 GMT 1
|
Taigata
Közzétéve: Jun 3, 2017 19:39:52 GMT 1
Post by Arnion on Jun 3, 2017 19:39:52 GMT 1
Sikerült! El se hiszem. Majdnem ott hagytam a fogam, és kibaszottul fáj a lövés, de volt már ilyen. Nah vajon mit is lőjünk ki? Amikor elkaptam a lövést a cigarettám ki esett a számból. Nos, hát előhúztam még egy szálat és rágyújtottam. Egy szép nagy karikát fújtam és mosolyogva szóltam a rádióba: - Nos, mucikáim a géppuskát küldjük ki. - Rendben!- szolt vissza egy fiatal hang. - Még ne lőj! Egy vissza a célt, úgy!- láttam, hogy a célpont előtt van annyival amennyivel hátra hord a célpontnak. de egy kicsit keletre onnan.- Na most egy métert nyugatra! - most meg egészen kicsit keletre van.- Akkor most nyugatra vidd egy nagyon picikét! - Már majdnem jó, csak most megint mögötte van egy kicsit. Na ez után megkeresem ezt a kis tüzért és megtanítom célozni.- Jó most csak elé vidd egy métert!- Most már tökéletes volt! - Tűz!- mondtam viszonylag közömbös hangon. A lövedék nagy robbanás után csapódott bele a gépágyúba. Hallottam az öröm kacajokat a rádióból - Mi a neved? - kérdeztem a rádió másik végén lévő fiatal katonát. Megvárom a válasz majd az mondom: - Még azért annyira ne örüljetek, még van ellenség. Téged kis katona, majd a művelet után megkereslek. Azén nevem Edward David Mc'loyd, de szólíts csak Ed-nek.
|
|
Whitewolf
Szerepjátékok Császára
"Wolf maga a háború" Ben
|
Taigata
Közzétéve: Jun 23, 2017 10:23:16 GMT 1
Post by Whitewolf on Jun 23, 2017 10:23:16 GMT 1
Az ellenséges géppuska darabjaira szakadva dobódik az égbe ahogyan telibe kapja az egyik lövedék. Rendesen megszórjátok a dombot mire egyáltalán kárt okoztok az ellenségnek. Ráadásul az ellenséges páncélosban nem nagyon tudtok kárt okozni. Ennek köszönhetően az utolsó megmaradt szállítójárművetek lángoló csóvaként emelkedik a levegőbe majd hullik alább fejjel lefelé. A találat valószínűleg a lőszer rekeszt érte ezért durrant ekkorát. Kár a pilótákért. Értették a dolgukat. De katonák voltak. Ez a munkájuk. Majd megsiratjátok őket később. Most még el kell bánni egy ellenséges harcjárművel. Bár a mozsárágyútok kisebb károkat okozott benne, messze nem eleget ahhoz, hogy akárcsak arrébb álljon. Ezért az osztag egyetlen páncélöklét használjátok fel ellenne miközben te a sebedet markolászva vissza kúszol az osztaghoz. Az ellenséges tűztől védve vagy ugyan de hosszú vércsíkot húzva eléred az osztagodat. Az Ivaliszkek páncélvadász járgánya keményen megsérülhetett de valószínűleg, a fegyverzetét leszámítva működőképes. A szanitéccsajszi pillanatok alatt rendberak. Már amennyire tud a konstans fegyvertűzben. De mivel az Ivaliszkekhez képest túlerőben vagytok vagy csak az istenek az összes létező mosolyukat nektek osztották ki az ellenség visszavonul. A fekete hajú doki valami brutális fájdalomcsillapítót és alvadásgyorsítót is beléd nyom mielőtt összevarja a sebet. Jól végzi a dolgát, látszik, hogy nem kezdő. De viszont elég fiatal is. Ami azt jelenti, hogy a tapasztalatát nem a forradalomban szedte össze. De akkor hol? Megjárta volna a Fertumi tisztogató akcióat? Vagy netalántán a poklok legmélyebb bugyrának tartott Gaia ködöt? Nem. Akkor valszeg nem itt lenne. Hacsak nem történt valami. A rendbetételed után a Hadnagy összehívja a megmaradt embereket. Igazából nem sok. Te, a szanitéc lány, a két tüzér, a rádiós, négy tengerészgyalogos (ebből egy súlyosan sérült) illetve a hadnagy maga. Tíz ember és az egyik se tudja mi a szituáció. Még a hadnagy sem. Ezt közli is veletek: -Nem tudunk kapcsolatot létesíteni a bázissal de egyetlen őrposzttal sem. Nem tudjuk mi volt ez de erős gyanúnk van feltételezni, hogy innentől minden Ivaliszk katona ellenségesnek számít. Nem maradt semmilyen nehézfegyverzetünk amivel páncéltörő támogatást tudnánk nyújtani. Kizárólag a kézifegyverzetre tudunk támaszkodni. A jelenlegi egyetlen dolog amit tehetünk, hogy a bázis felé vesszük az utunkat és megpróbáljuk kideríteni mi történt. Nagyjából ötvenhat kilométer gyalog légvonalban de mivel igyekszünk majd fedezékben maradni akár nyolcvanra is kinyúlhat majd. Kérdés van?-....- Rendben ha nincs több kérdés akkor pakoljatok. Szedjetek össze annyi lőszert és felszerelést amennyit tudtok. Két perc múlva indulunk.
A gyaloglás hosszúnak ígérkezik. De legalább időközben van időd megkeresni a tüzérsrácot. Mit is mondott mi a neve? Tim...Emmol. Igen ez lesz az. Vézna katonagyerek. Tipikus tüzérségi fazon. Ha gondolod szóba elegyedhetsz vele (vagy bárkivel), hosszú az út. Az éjszaka leszálltával egy völgyben vertek tábort. Nem érdemes az esti mozgásra váltanotok hiszen az Ivaliszkek ugyanolyan jól látnak a sötétben is így csak titeket vetne ez hátrányba.
5Kg7clgc5-10 Ennyit gyógyulsz. 5-10
|
|